Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хипотермията е сигнал за проблем с щитовидната жлеза

Звучи малко поетично, но ако не сте на диета и не приема­те никакви съмнителни лекарства, а температурата ви спадне – тогава няма време да се колебаете. Посетете ендокринолог, защото хипотермията може да е първи симптом на проблеми с щитовидната жлеза. Хормоните на тази жлеза са отговорни за процеса на утилизация (оползотворяване) на въглехидратите в организма. Ако те спрат да се усвояват, живакът в термометъра неизбежно ще се спуска надолу.

Но повярвайте, това далеч не е най-страшното, което може да се случи. Заболяванията на щитовид­ната жлеза предизвикват нарушения в обмяната на веществата, които водят до различни неприятности, почти до онкологичен процес.

В дадения случай температурата няма да се върне към нормалното докато не бъде отстранена причина­та, която е предизвикала понижава­не. И само ендокринологът може да се справи с този проблем. Той про­вежда всички необходими анализи и назначава хормоналните препарати. Тези лекарства ще нормализират работата на щитовидната жлеза.

Материалът е от в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Хипотермията е сигнал за проблем с щитовидната жлеза

  1. Pingback: Нов тип лечение убива обречените пациенти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *