Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛАВАМЕД ФОРТЕ / FLAVAMED FORTE

Съдържа амброксолов хидрохлорид, течен сорбитол, бензоена киселина, глицерол 85 %, хидроксиетилцелулоза, малинон аромат, вода.

flavaПредназначение

Сироп за кашлица. ФЛАВАМЕД ФОРТЕ се прилага при комплексно лечение на влажна кашлица, придружаваща възпалителни процеси в бронхите и белия дроб. Лекарственият продукт постига втечняване и по-лесно отделяне на секретите, като в рамките на 4-5 дни се постига облекчаване на мъчителната симптоматика. Подходящ за деца и възрастни.

Как се приема

ФЛАВАМЕД ФОРТЕ се приема перорално 2-3 пъти дневно след хранене в продължение на 4-5 дни. Ако медикаментът не постига ефект на подобряване, направете консултация с терапевта си за възможна смяна на лечението. Не удължавайте приема на този продукт самоволно!

Сиропът за кашлица се дозира в зависимост от възрастта и общото здравословно състояние на пациента, като се спазват препоръките на лекуващия. Обикновено на деца от 2 до 5 години се назначава четвърт мерителна лъжичка три пъти дневно. Деца от 6 до 12 години могат да вземат половин лъжичка сироп 2-3 пъти дневно. Дозировката за подрастващи над 12 години и възрастни е една мерителна лъжичка 3 пъти дневно през първите три дни на лечението, след което още два дни се приема два пъти по лъжичка. По указание на лекуващия дозировката за възрастни може да бъде променена, като се приемат два пъти по две мерителни лъжички от сиропа.

Възможни нежелани ефекти

ФЛАВАМЕД ФОРТЕ причинява в отделни случаи промяна на вкуса, изтръпване на устата и гърлото, гадене. Наблюдавани са обриви и копривна треска. Има данни за неприятна сухота в устата, болки в корема, диария и/или повръщане, висока температура.

Ако свързвате подобни симптоми с приема на сиропа за кашлица, веднага направете консултация с лекуващия. Не е изключено да става дума за алергични реакции, които могат да се усложнят до мъчителен сърбеж, отоци и шок.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФЛАВАМЕД ФОРТЕ не е подходящ за пациенти, проявили по-рано свръхчувствителност в тежка форма – синдроми на Стивънс-Джонсън и Лайел. При тях се развива висока температура с тежки обриви – мехури по кожата като от изгаряния. Ако не сте проявявали подобна свръхчувствителност, но приемът на сиропа провокира такива симптоми, незабавно потърсете лекар!

Този сироп за кашлица не е подходящ за пациенти с тежки бъбречни и чернодробни увреждания и язва.

Не използвайте за деца под двегодишна възраст.

Бременни и кърмачки могат да приемат този продукт само под лекарско наблюдение.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на всяко друго лекарство паралелно с ФЛАВАМЕД ФОРТЕ трябва да бъде консултиран с лекуващия.
Не приемайте медикаменти, потискащи кашлицата (антитусиви) докато се лекувате с ФЛАВАМЕД ФОРТЕ!

Усреднена цена в аптеките – 6 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *