Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Главоболието при бременност не е безопасно

Трябва ли да се тревожим, ако често ни боли глава по време на бременност? Ако това ви се случва – веднага се консултирайте с лекар! Главоболието може да е предвестник на много сериозни проблеми, твърдят британски медици от Princess Anne Hospital в Саутхемптън.

bremВ повечето случаи става дума за пренапрежение или мигрена, обясняват от medikforum.ru. Но има и симптоми, които свидетелстват за живото застрашаващи неврологични разстройства. Главоболие може да следва при запушена от тромб вена или повишено кръвно налягане, водещо до инсулт.

Тъкмо по тази причина лекарите съветват всяка бъдеща майка да не пренебрегва сигналите на тялото си, особено ако става дума за главоболие. При 90% от случаите – за щастие! – наистина не става дума за нещо сериозно, но човек никога не знае. Така например постоянните леки главоболия съпътстват първата половина на бременността при не една жена. В такива случаи не е добре да се чака проблемът да отмине сам, а да се направи консултация със специалист и да се установи за какво точно иде реч. Доказано е, че неврологичните нарушения при бременни, за които сигнализира главоболието, са третата по честота причина за смъртни случаи в тази група пациенти.

Авторката на изследването, д-р Кристи Ревел, анализира различни типове главоболие по време на бременност и в следродовия период. Анализите й са публикувани в специализираното издание The Obstetrician and Gynaecologist. Сред опасните причини за главоболие са изведени церебралната венозна тромбоза в мозъка, както и вътречерепната хипертензия: високо вътречерепно налягане, често срещано при бременни с наднормено тегло.

Според д-р Ревел бременните жени, които страдат от главоболие, са в двойно по-висок от обичайния риск да станат жертва на опасната прееклампсия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *