Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Етеричните масла са отличен консервант!

Ядливо фолио, съдържащо етерични масла от карамфил и риган, може задълго да съхрани хляба. Този тип фолио вероятно ще се окаже универсален начин за съхранение на опаковани продукти. Защо?

maslaЗащото етеричните масла са в състояние да контролират развитието на гъбички и вредни бактерии, които често са причина за хранителни отравяния.

Вече има европейски изследвания за ролята на карамфиловото масло и маслото от риган, съобщават от meddaily.ru. Сега предстои да бъдат направени тестове с новото фолио и да се оптимизира неговото приложение.
До момента има само лабораторни експерименти с новата опаковка. Първият опит е посветен на хляб без консерванти: изследователите го купували и нарязан на филии го опаковали в пластмасови торбички. В някои от тях имало допълнителна опаковка от новото фолио. Отделни парчета от хляба били обработвани с консервант, съдържащ калциев пропионат.

След десет дни консервантът изчерпвал силата си, докато маслените опаковки успявали да съхранят годността на филийките. В момента етеричните масла са на гребена на вълната. Използват се в медицината, козметиката, има ги дори в санитарните продукти за поддържане на дома. С тяхна помощ последните продукти са екологично безопасни. Има ги още в най-новите препарати против комари и кръвосмучещи насекоми. Много скоро е възможно те да заемат мястото си и на рафта за екологично безопасни опаковки. С помощта на новите консерванти храните ще запазват задълго годността си, без това да е за сметка на поредната химическа добавка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *