Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Неочакваните лечебни ефекти на ригана

Риганът е подправка, популярна в кулинарните практики на много народи. Оказва се обаче, че гастрономията не единствената му област на приложение!

riganБритански учени откриха, че маслото от риган успешно блокира инфекциите, съобщават от medikforum.ru. Екип от университета в Бристол изследва приложението на този екстракт, който може да се използва равностойно на медикамент. Лечебното му въздействие върху патогенни микроорганизми е толкова силно, колкото и на антибиотиците. Чрез маслото от риган хората могат успешно да се борят с тежки инфекции и паразити.

При изследванията на ригана е било открито веществото карвакрол. Това е съставка със силно антигъбично и антибактериално въздействие. Доказато е, че въпросното съединение може да ликвидира дори упорита стафилококова инфекция.

Учените направили сравнение на билковото масло с 18 от най-популярните антибиотици. И се оказало, че то има по-силен антимикробен ефект от тях! Ако риганът се влага редовно като подправка в храната, потребителят си гарантира една стабилна защита от инфекции. Риганът подобрява вкуса на популярни храни като топли сандвичи, ястия с пилешко, яйца, фасул, картофи и извара.

Идеята на споменатия екип е да предложи производството на различни хигиенни продукти с добавка от риганово масло – става дума за антисептични спрейове, сапуни, салфетки и прахове за пране.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *