Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вижте най-добрите храни – категория 5 звезди!

Най-добрите храни в коя категория попадат. По дефиниция здравословна диета трябва да означава такова хранене, което подобрява здравето и жизнеността ни, като същевременно ни осигурява достатъчно калории, за да поддържаме един енергичен начин на живот. 

Добри и лоши храни

Всякакви научни изследвания и проучвания потвърждават значението на правилното хранене в битката за предотвратяване и лечение на много болести, включително високо кръвно налягане, диабет, сърдечно-съдови заболявания и някои форми на рак.

Ето сега ще разберете кои храни в коя категория попадат.

Категория 5 звезди

Храните в тази категория са непреработени, нерафинирани и изключително питателни и заредени с витамини, минерали, антиоксиданти и есенциални мастни киселини. Изберете по-голямата част от вашите храни от този списък ежедневно: всички пресни плодове, зелени и червени чушки, домати, зеле, аспержи, ямс, ечемик, боб, моркови, кафяв ориз, зеле, карфиол, както и всички други зелени или салатни зеленчуци ; Също така, сьомга, сардина, пъстърва, яйчен белтък, обезмаслена извара, миди, пилешко, пуешки гърди, зелен чай и ройбос чай.

Категория 4 звезди

Добавете за разнообразие в храненето си храна, която е леко преработена или съдържаща съвсем малко мазнини. Тук са включени 100% пълнозърнестите неподсладени зърнени храни, хляб и макаронените изделия от пълнозърнесто брашно, постното телешко или говеждо месо, пуешко с ниско съдържание на мазнини, цели яйца, нискомасленото сирене, заквасената сметана, киселото мляко, извара, натурално фъстъчено масло, маслини, авокадо, ядки, семена и студено пресован зехтин.

Категория 3 звезди

Тези храни не са най-ужасните, но те не са и чак толкова добри, като тези от първите две категории. Повечето от тях са с прибавка на захар или мазнини, обработват се силно и голяма част от тяхната хранителна стойност при тази преработка е изчезнала. Използвайте тези храни съвсем рядко – най-много веднъж в месеца – бял ориз, макаронени изделия от бяло брашно, гевреци, овесена каша за бързо приготвяне, люспи от зърнени култури, салами, наденици, пушено месо и ароматизирано плодово кисело мляко. По-добре купувайте кисело мляко, на което пише, че е направено по БДС и добавяйте вие плодовете без захар.

Категория от 0 до 2 звезди

Ако ядете много от тези храни, при вас вероятно са налице доказателствата за това – имате наднормено тегло, натрупвате мазнини и сте със здравни проблеми.  Тези храни се наричат боклуци, те са пълни с рафинирана захар, наситени мазнини или се правят от избелено брашно: гевречета, чипс, бисквити, бонбони, вафли, бял хляб, кифли, подсладени опаковки на зърнени храни, хот-дог, колбаси, бекон, шунка, масло/маргарин, пържени храни, пастърма, лимонада, понички, баница, торта, фетучини Алфредо (лентички от тесто, юфка), ароматизирано пълномаслено мляко, хидрогенирана мазнина.

Изводите

Храните боклуци са направени така, че да привличат хората – имат приятен вкус и мирис и освен това не са скъпи. Ниската цена и възможността бързо „да хапнете” нещо ги правят много привлекателни за тийнейджъри и хора на ограничен бюджет. Ограничените средства не би трябвало да са причина, защото към края на деня има големи намаления по пазарите. Например на Женския пазар в София всички плодове и зеленчуци се продават на половин цена след 17 часа, а даже и от по-рано. Просто свикнете да пазарувате в края на деня, а не от ранна сутрин.

 

8-те най-богати на хранителни вещества храни на земята!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *