Учени разработиха идеалната диета за перфектна фигура

Принос за разработването на идеалната диета, която може да осигури по здравословен начин перфектна фигура за всеки, имат не световно известни диетолози, а учени, занимаващи се с генетика

Експерименталната диета, създадена от учени, занимаващи се с генетика, постигна впечатляващи резултати. С нея група доброволци са постигнали намаляване на теглото до една трета повече и при това, без никакъв риск за здравето. Това, според експертите е доказателство, че методът работи, съобщава The Irish Examiner.

Използвайки този метод, изследователите от Университета в Триест (Италия) под ръководството на проф. Никола Пирасту (Nicola Pirastu), след анализа на 19 гени, които отговарят за вкуса и метаболизма, са разработили персонализирани диети за 87 от общо 191 души – мъже и жени на една и съща възраст, страдащи от затлъстяване.

Учени разработиха идеалната диета за перфектна фигура
Учени разработиха идеалната диета за перфектна фигура

В началото между доброволците няма съществени различия в килограмите и индекса на телесна маса. Две години по-късно, участниците в експерименталната група са стопили 33% повече от теглото си и са изградили значително повече мускулна маса, в сравнение с доброволците в контролната група, чиято диета не е съобразена с гените им.

Генетичният анализ на индивида и изучаването на свързаните с определени гени вкусови и хранителни предпочитания, ще позволят разработването на перфектната диета, смята италианският учен. Преследвайки тази цел екипът на д-р Пирасту изследва ДНК пробите от над 4000 европейци и азиатци, и стеснява кръга до 17 гени, свързани с предпочитанията към някои обичайни и масови храни, като тъмен шоколад, кафе, бекон, вино и други. Любопитна подробност е, че същите тези гени не влияят върху възприемането на ароматите – едни от най-възбуждащите апетита стимули.

Базиран на гените индивидуален хранителен режим ще помогне да се избегне стресът от необоснованите и често нездравословни ограничения в храненето, като да превърне отслабването в нещо желано и приятно. В гените е заложено каква да бъде нашата идеална фигура, така че остава да се доверим на тях и за перфектната диета, която ще я разкрие.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *