ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Уникално: След липосукция жена си възвърна зрението за 4 дни

Почти ослепяла жена си възвърна зрението за 4 дни след провеждане на необичайна липосукция

Докато 31-годишната жена смята, че дължи своето изцеление на проведената липосукция, мненията на водещите експерти се разминават, въпреки неоспоримия факт, че тя е възвърнала зрението си само за 4 дни. Пациентката страда от специфично заболяване на очния нерв и почти загубва зрението си, когато специалистите предлагат необичайна терапия. За по-малко от седмица тя проглежда отново, съобщава CBS NewYork.

Джулия си възвърна зрението след липосукция
Джулия си възвърна зрението след липосукция ( сн.CBS)

Джулия Матсумото от САЩ страда от рядко заболяване на очите – неврит на зрителния нерв, при което се наблюдава разрушаване на миелина, Това е външният слой на нервните влакна, образуван от мастни тъкани, обаче липсата му води до рязко намаляване проводимостта на нервите. Пациентите с такава диагноза изпитват болка дори само при движение на очните ябълки, а зрението им бързо се влошава до пълно ослепяване.

Така 31-годишната Джулия е почти сляпа и няма изгледи да се възстанови, когато д-р Марк Берман й предлага терапия, включваща не съвсем обичайна липосукция. Медиците вземат част от мастните тъкани в областта на талията, извличат стволови клетки и след това ги трансплантират обратно на пациентката. По-малко от 4 дни след приключване на процедурата, почти ослепялата жена възвръща зрението си.

При болестта обикновено се използва стероидния препарат „Рresidone“, които забавя влошаването на зрението, но има странични ефекти и затова Джулия качва 40 кг в рамките на три месеца. Влошеното самочувствие на младата жена принуждава лекарите да търсят алтернатива на стероидите. Тогава те се решават да приложат експериментално лечение със стволови клетки, което не е одобрено от FDA.

Независимо от всичко, д-р Берман и Джулия са безкрайно доволни от удивителния резултат. Специалистите са разделени в мнението, дали стероидите или стволовите клетки от липосукцията са възвърнали зрението на тази жена.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *