Липосукцията е вариант да се запасим със стволови клетки

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Възрастните хора имат шанс да се запасят със собствени стволови клетки, ако се подложат на липосукция!

lipoМастната тъкан съдържа повече стволови клетки от всяка друга в зрелия организъм, коментират от medikforum.ru. Така ползата от липосукцията се оказва двойна: първо – освобождавате се от мастните депа, и второ – осигурявате си банка от важен материал, който би могъл да спаси живота ви.

Използването на стволови клетки при лечението на различни болести е медицинско направление с големи перспективи. Много хора вече правят запас от клетки още при раждането на децата си. Но какво да сторят онези, които са се родили при 20-30 или повече години?
Все повече пациенти на Запад се подлагат на липосукция, като търсят описания двоен ефект. Учени от Калифорнийския университет коментират, че в мастната тъкан се съдържат ембрионални стволови клетки – а те са най-универсалните. От тях може да се отглежда тъкан на бъбрек, черен дроб, панкреас и други органи.

Науката вече отглежда някои тъкани, а с други ще се справи в най-близко бъдеще.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *