4 безумни методи за отслабване

Тези четири безумни методи за отслабване са изброени от лекари от Центъра за здравословен живот в Москва

отслабване

Парников ефект

За създаването му се използват както специални клинове, настоятелно рекламирани, така и обикновено прозрачно домакинско фолио. Уловката е ясна: отслабваш без усилие. Опаковаш се, обличаш дрехите си и отиваш на работа. И проблемите започват. Един етаж да качиш по стълбите и се обливаш в пот. А какъв е резултатът – няколко чаши изпарена вода. Въобще не се надявайте, че по този начин ще стопите излишните мазнини. Те са си там, а понеже сте се обезводнили, клетките ще се уплътнят и ще се образува качествен и релефен целулит. Ще е цяло щастие, ако не получите обрив по кожата като допълнителна екстра.

Храни глисти

Не е ли примамливо: яж, каквото и колкото си искаш, защото ще храниш живеещите вътре в теб глисти. Така хем ще се наслаждаваш на храната, хем буквално ще се топиш. Но не е толкова просто. С отделяните отпадни вещества глистите постепенно ще тровят организма ти, което ще предизвика главоболие, умора, спазми в стомаха. Лентовидните паразити често достигат дължина от няколко метра и вземат от хазаина си все повече и повече храна. Посещението при лекар е неизбежно.

Слабителни

Защо да се мъчиш с диети и да се потиш във фитнеса, когато може с едно хапче да решиш проблемите си. Например с обезводняващо или слабително. А и комшийката е свалила 20 кила с тях, как да не пробваш и ти.

Печалната статистика казва друго: от такива медикаменти има регистрирани тежки заболявания и дори смъртни случаи. Организмът си отмъщава, когато започнеш грубо да се намесваш в работата му. Хронична диария или запек, отоци, тахикардия – това са само част от възможните проблеми. А като в предишния случай ще отслабвате само за сметка загуба на течности, а не на мазнини. Когато ги възстановите, ще се върне и предишното ви тегло

Йод, за да ускориш ход

Предупрежденията до какво води дефицитът на йод са предизвикали странни мисли у някои „диетолози“. Йодосъдържащите препарати наистина стимулират работата на щитовидната жлеза и по този начин ускоряват обмяната на веществата. А ако тя е наред, нито грам няма да ти се лепне. Наглед всичко е логично. Но предозирането на йода е не по-малко опасно (безопасната доза за здрав човек е не повече от 500 мкг на ден). Пришпорвайки здравата си щитовидна жлеза да работи на предела на силите си,може силно да отслабнем, но за сметка на сериозно нарушение на хормоналния баланс на организма, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *