ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са ефикасни билки, с които ще изгоните комарите!

Тези малки подли и хапещи насекоми са много досадни и могат да ви развалят настроението със сърбящите пъпки, които оставят след себе си.

Силно ароматизирани билки, подправки, масла и екстракти се втриват в кожата или се поставят чаши, разположени стратегически около къмпинги, места за пикник и дворове. Различните средства за защита отблъскват комарите и другите насекоми чрез излъчване на миризма, която тези гадини намират за непривлекателна. Това възпира нежеланите хапещи гости в продължение на няколко часа.

Докато комарите се привличат с флорални или плодови аромати, те се отблъскват от кисели, остри или особено пикантни аромати. Свежият аромат на цитронелата – лимонената трева е дългогодишен фаворит за контрол над комарите. Същият отблъскващ за гадините ефект имат горчивите и хапещи аромати на евкалиптовото масло, листата от босилек, бютибери (beautyberry) храстите, кедровите стърготини и суровия лук.

Рецепта за домашен репелент

Вземете етерични масла от целина, чесън и джоджен. Смесете по 10 капки от всяко масло с четвърт чаша чист, студено пресован зехтин (например Екстра Върджин – Extra Virgin). Тази смес втрийте равномерно навсякъде по кожата си, особено върху откритите части.

Ако все пак са ви нахапали комари, освен че можете да намажете с алергозан или фенистил гел, опитайте с чай от лайка. Сварете за 5 минути цветове от лайка и намажете ухапаните места, като ползвате памучни тампони.

Растенията:

  • Цитронелата, известна също като лимонена трева, се влага в свещи, които служат като репелент срещу комарите. Ако заобиколите мястото на пикника си с тези димящи пръчици, може би ще отблъснете гадинките.
  • Розмаринът е привлекателен за много градинари, защото има прекрасни приложения в кухнята. Тази популярна билка е също така естествен репелент срещу комари. Ако не можете да го отглеждате в градината си, маслото от розмарин, поставено във вода може да бъде мощен репелент против комари.
  • Ароматът на невен е също ефективен при отблъскване на комарите. За съжаление, обаче, някои хора не могат да понесат присъствието му, така че трябва да бъдете внимателни при засаждането и ползването му.
  • Повечето хора използват коча билка, която е много добра при отблъскване на комарите. Засадете в двора си от тази билка и ще се отървете за дълго от комарите и всякакви досадни насекоми. Накъсайте и поставете букетчета във вази или буркани, с които заобиколете мястото, където ще седите вечерта.

Ако използвате всички съвети едновременно – със сигурност няма да бъдете нахапани от комари.

 

 

С деца на море? Направете списък!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *