ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЗЕНАРО / ZENARO

Съдържа левоцетиризинов дихидрохлорид, глицерол 85% , пропиленгликол, течен малтитол, захарин натрий, натриев ацетат трихидрат, ледена оцетна киселина, черешов аромат, пречистена вода.

zenaroПредназначение

ЗEНАРО разтвор е антихистаминов препарат, предназначен за лечение на алергичен ринит и копривна треска. Приемът му облекчава симптомите, свързан с посочените състояния – кихане, хрема, подуване на лигавицата в носа, запушен нос; сърбеж и зачервяване на кожни участъци, парене и болезнена чувствителност.

Прилага се при деца над две години и възрастни. Употребата на продукта при деца на възраст 2-12 години става само по лекарско предписание.

Как се приема

Количеството на продукта, който приемате, зависи от възрастта и здравословното състояние.

Деца на възраст от 2 до 6 години следва да вземат по 2.5 мл разтвор (половин мерителна лъжица) два пъти дневно.
Деца над 6 години и възрастни вземат 10 мл разтвор веднъж дневно (две мерителни лъжици).

Пациенти с чернодробни и/или бъбречни заболявания приемат медикамента по индивидуална схема, определена от лекуващия.

Разтворът може да се взема неразреден – като сироп, или разреден с вода. Ако лечението не даде положителен резултат след три дни или симптоматиката се усложнява, направете консултация с лекар за целесъобразността от приема на ЗЕНАРО. Продуктът се предлага и във форма на таблетки.

Възможни нежелани ефекти

Спрете приема на ЗЕНАРО и потърсете медицинска помощ в случай на остри алергични реакции: оток на лицето, езика, гърлото; затруднено дишане и преглъщане; силен сърбеж с обриви, болезненост на зачервените кожни участъци. Съобщавано е за срив на кръвното налягане до загуба на съзнание.

ЗЕНАРО може да е причината за главоболие, сухота в устата, сънливост и умора, болки в корема. Има информация за това, че понякога продуктът причинява ускорено сърцебиене, превъзбуда и агресивно поведение, гадене и повръщане, халюцинации, състояния на депресия.

При честа употреба продуктът може да е причина за увеличаване на теглото и разстройство на чернодробните функции.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЗЕНАРО не се препоръчва на пациенти, които знаят за своя алергия към някои от компонентите на продукта. При неочаквани алергични реакции приемът се спира.

Продуктът не е подходящ за деца на възраст под две години. Пациенти с увреждания на черния дроб и/или бъбреците могат да бъдат лекувани със ЗЕНАРО под лекарско наблюдение и по индивидуална схема.

ЗЕНАРО се отпуска на възрастни без рецепта; ако медикаментът е предназначен за бременна или кърмачка, преди да го вземете направете консултация с лекар. Необходимо е да се прецени целесъобразността и безопасността на приема.

Не шофирайте, ако ЗЕНАРО ви причинява сънливост и умора.

Взаимодействие с други медикаменти

Преди приема на този продукт потърсете лекарско мнение, ако сте на постоянна терапия за друг здравословен проблем. Вашият терапевт трябва да прецени дали е възможен паралелен прием на медикаментите.
Не употребявайте алкохол, докато се лекувате със ЗЕНАРО!

_________

Усреднена цена в аптеките – 9.50 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *