Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 причини, поради които захарта е вредна

Всички знаем, че захарта и солта се наричат белите отрови. Но с какво точно захарта влияе зле на здравето ни, прочетете тук.

Захарта потиска имунната система

Когато получите голяма доза захар, като от бутилка от кока-кола или шоколад, вие потискате способността на имунната система да реагира на предизвикателствата. Ефектът трае в продължение на няколко часа, така че ако няколко пъти на ден ядете бонбони, имунната ви система не може да се задейства, за да ви предпази от болести.

Захарта насърчава възпаленията

Възпаление, което е част от имунния отговор, не винаги е лошо нещо. Но яденето на сладки храни може да подхрани прекомерно неподходящо възпаление, което не служи на никаква полезна цел и действително насърчава стареенето и болестите.

Захарта потиска освобождаването на човешкия хормон на растежа

Ако искате да се забави процеса на стареене, вие можете естествено да повишите производството на соматотропин – растежен хормон, който се произвежда от предния дял на хипофизата, като избягвате храни, които са с високо съдържание на захар

Захарта насърчава гликирането

При процеса гликиране захарта попада в кръвта и се „закачва” за протеините и мазнините. Тези нови молекулярни съединения произвеждат токсични съединения, наречени крайни продукти на гликирането. От тях органите, артериите и тъканите в тялото губят еластичността си и организмът се състарява по-бързо.

Захарта повишава нивата на инсулина

Притокът на захар в тялото ви има доста предвидим резултат: нивото на кръвната захар ще се увеличи. Малко след това панкреасът ще пусне един куп инсулин, за да помогне за изчистване на захарта от кръвта в клетките ви. След като нивата на кръвната захар се понижат, нивата на инсулина се нормализират. Но когато ядете много захар, вие постоянно призовавате за инсулин, а това може да има обратен ефект. Например, панкреасът ви може просто да спре да произвежда инсулин. Поздравления, вие вече сте инсулинозависими диабетици.

 

 

Захарта засилва бръчките!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *