ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Оцетът е новата суперхрана!

Определени видове оцет се оказват много полезни за здравето. До този извод достигнаха авторите на изследване, публикувано в списание Food Science.

ocС какво може да помогне оцетът за човешкото здраве и защо мнозина са склонни да го причислят към познатите суперхрани? Специалисти от Института по хранителни технологии (Institute of Food Technologists) публикуваха в списание Food Science интересно изследване върху оцета и неговото приложение.

Според изследването оцетът е изключително богат на антиоксиданти, припомнят от medikforum.ru. Той е способен да забави процесите на стареене и дегенеративните процеси в главния мозък. Освен това компонентите му редуцират риска от развитие на онкологични заболявания и диабет от втори тип. Изследователите проследяват антибактериалните свойства на оцета, способността му да балансира кръвното налягане и да въздейства положително на сърдечно-съдовата система.

Оказва се също, че хората, които не пренебрегват оцета във всекидневното си меню, не страдат от прекомерно висок апетит. Учените са категорични, че това качество на оцета може да се използва при разработването на нови диети. Те със сигурност биха заинтригували онези, които на всяка цена искат да постигнат редукция на килограмите си.

Не бива да се забравя, че вече е научно доказана функцията на оцета при унищожаването на редица патогенни микроорганизми.
Любопитното е, че в практиките на народните лечители в много страни оцетът също присъства с подобни функции. Много често съвременната наука е призвана да осмисли хилядолетен опит и да потърси най-балансираното приложение на един или друг продукт. Така откриваме, че имаме в кухнята лекарства почти за всяка болест.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *