ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

101-годишната баба Василка: Здрава съм, нямам нужда от хапчета!

101-годишната баба Василка придоби популярност, след като възвърна зрението си, благодарение на операция, направена в хасковската болница. Жената е щастлива и се заклева, че още дълго време ще остане на този свят, за да може да вижда белите окраски на деня. Но най-много столетницата се радва, докато милва лицето на 6-годишната си пра-правнучка Лора. Баба Василка не се опитва да скрие сълзите си, докато роднините я прегръщат, а тя дълго се взира в лицата им. Иначе столетничката е абсолютно здрава. Тя върви свободно, сърцето й е напълно здраво, никога не е вдигала високо кръвно. Ето какво казва тя в интервю за в. baba vasilka„Доктор“:

– Как си след операцията, бабо Василке?

– Виждам! Всичко виждам!… Хора ходят, деца играят…

– Ти си на 101 години, казваш, че си здрава, не пиеш хапчета и нищо не те боли?

– Да, ходя си насам-натам, краката ме държат, не ми се вие свят.

Това твое дълголетие наследствена черта ли е, или ти просто си живяла здравословно?

– Ами какво да ти кажа?! Живяла съм на село и цял ден съм ходила след овцете и кравите. Тогава ядяхме хляб и чесън. И таратор без кисело мляко, само с вода и чесън. И нито съм се уморявала на къра, нито съм се разболявала. Близките ми от родата живеят между 70-80 години. Само аз съм столетница. Ама си мисля едно – домашното вино дава сила и здраве. От много години винаги в коридора на хладно си имам една дамаджанка с домашно винце. Като се върна уморена от полето и прибера животните, винаги изпивам по една чашка. Като еликсир е моето мерло… Може и от това да са ми станали много годините…

– А с какво обикновено се храниш, да не би там да е тайната на дълголетието ти?

– Откакто се помня, все от градината бера зарзавати и плодове. Аз си копам земята, аз си ги отглеждам. Иначе хапвам си мляко, краве масло, ама истинско, а от време на време и мръвки слагам в тенджерата. Накъде без мръвки!

– Колко са днес децата и внуците?

– Имам две деца, но те отдавна са в гробищата. Мъжът ми се спомина през 1985 г. Имам 4-ма внуци, 7 правнуци и единствената ми пра-правнучка Лора. Повечето от внуците са по чужбината, но за 100-годишнината ми дойдоха да ме почетат. За мен се грижи едната от внучките ми и добре ме гледа, да е жива и здрава…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *