ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

7 неща, които не трябва да забравяте, ако отивате с бебе на море!

Ако сте решили да заведете бебето си на морския бряг, освен че ще ви се наложи да се съобразявате със слънцето и пясъка, трябва да помислите и за неговата безопасност.

Малките бебета имат деликатна кожа, която още няма изградена защита, поради което въобще не трябва да го излагате на преки слънчеви лъчи. Но тъй като ще го водите на плаж – правете го в часовете сутрин до 11.00, максимум, и вечер след 18.00 ч. Освен всичко, необходимо за бебето – храна, вода, лекарства, дрехи –  вземете със себе си тези много важни неща:

Чадър

Бебетата се нуждаят от сянка и то много. На плажовете обикновено се предлагат чадъри, но не е зле да си имате свой собствен. Така ще има място и за родителите и за детето, като поставите два чадъра един до друг.

Дрешка за плажа – мека памучна

Важна  защита от слънцето е облеклото. За малки бебета лека, тъничка памучна дрешка е идеална. Така хем кожата му ще бъде покрита, хем няма да го прегреете. Дрешката може да бъде с къс ръкав, защото е задължително да покрива рамената – там изгарят най-лесно. Независимо от дрехата, мажете със слънцезащитен крем и тогава я облечете.

Козметика за защита от слънце

Намажете бебето със слънцезащитен крем още у дома, преди да тръгнете за плажа, за да има време кожата да поеме маслото.

Шапки

Шапките трябва да бъдат бели или много светли цветове, да имат периферия, която да защитава лицето, ушите и вратлето. Много е подходящо шапката да има връзка през брадичката, за да не я духва вятърът всяка минута.

Пудра

Бебешката пудра е мощно тайно оръжие срещу тиранията на пясъка. Някак си, без значение какво ще направите, за да го спрете, той се завира във всички гънки на бебето. За да не залепва пясък – напудрете детето от кръста надолу, преди да го обуете с гащички или бански.

Бели памучни дрехи

Или много светли тонове дрехи трябва да имате подръка, за да свалите мокрия бански. Бебето вероятно ще заспи на път за вкъщи от плажа, така че трябва да го облечето подходящо и в удобни дрешки за сън.

Надуваем басейн

Ако искате бебето да се къпе в морска вода, вземете малък надуваем басейн. В него се сипва малко вода от морето още щом пристигнете на плажа и след един час тя е топла от слънцето. Бебето ще се радва на морската вода и ще бъде на сигурно място до вас.

 

 

С деца на море? Направете списък!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *