Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХИПЕРТОНИК / HYPERTONIC

Съдържа лозартан калий, натриев нишестен глюконат, лактоза монохидрат, нишесте, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, титанов диоксид.

hipertonicПредназначение

ХИПЕРТОНИК постига разширяване и отпускане на кръвоносните съдове, благодарение на което артериалното налягане се понижава. Прилага се като продукт за профилактика, намалява риска от инфаркт, улеснява кръвообращението. Повлиява добре пациенти с диабет от втори тип, като осигурява протекция върху бъбречните им функции.

Лекарственият продукт има положително влияние при пациенти със задебеляване стената на лявата сърдечна камера и при сърдечна недостатъчност.

Как се приема

ХИПЕРТОНИК се приема веднъж дневно, с или без храна. Стандартното лечение е дневна доза от 50 мг, която може да бъде увеличена до 100 мг по препоръка на лекуващия специалист.

Приемът на ХИПЕРТОНИК става по индивидуален план, определен от лекуващия в зависимост от характера на здравословния проблем, възрастта и общото състояние на пациента. Траен ефект от лечението с този продукт обикновено се наблюдава три до шест седмици след началото на приема.

Пациенти с болестни проблеми на бъбреците и/или черния дроб обикновено получават препоръка за минималната ефективна доза. По същия начин се процедира с пациенти на възраст над 75 години.

Лечението с този продукт не може да бъде прекратявано самоволно. Консултирайте с терапевта си всяка необичайна проява, която свързвате с приема на ХИПЕРТОНИК.

Възможни нежелани ефекти

ХИПЕРТОНИК може да причини обриви, замайване и главоболие, трайна умора. Ако тези признаци се повтарят и задълбочават, консултирайте се с терапевта си за възможна промяна на дозировката или прилагане на друг медикамент.

В редки случаи медикаментът може да предизвика болки в ставите и да затрудни съсирването на кръвта.

При пациенти с диабет от втори тип и белтък в урината се случва да повиши стойностите на калия в кръвта. Тази група пациенти следва да минават периодично през кръвни тестове, за да се следят въпросните нива.
Има данни за алергични реакции, някои от които опасни и живото застрашаващи – отичане на лицето, езика и гърлото, затруднено преглъщане и блокиране на дишането. Такива събития изискват незабавна лекарска намеса и спиране на медикаментозното лечение до определяне на по-безопасно.

Кога НЕ БИВА да се приема

ХИПЕРТОНИК не се използва за лечение на деца и подрастващи.

Не вземайте това лекарство, ако имате алергия към някоя от съставките му.

Медикаментът не се препоръчва на бременни и кърмачки.

Изключен е от програмите за профилактика и лечение на пациенти с тежки чернодробни увреждания.

Не приемайте ХИПЕРТОНИК, ако сте на диуретици, ако сте склонни да повръщате и да губите бързо телесни течности.

Продуктът не е подходящ за пациенти с трансплантиран бъбрек, бъбречно заболяване в напреднал стадий, сърдечна недостатъчност, аритмии, проблеми със сърдечна клапа, коронарна сърдечна болест и аномалии във функциите на надбъбречните жлези.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде уведомен за възможните ви диагнози и за прилаганите във връзка с тях терапии. Особено внимание изисква съвместяването на този медикамент с противовъзпалителни, както и със специфичните продукти при бъбречни, чернодробни и сърдечни страдания.

Важно е лекуващият да прецени паралелния прием в случаи, когато пациентът е на терапия с калиеви препарати и соли.

Усреднена цена в аптеките – 10.20 лв за опаковка от 30 таблетки х 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *