6 съвета как да понижите високите нива на кръвната захар

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Високите или ниски нива на кръвната захар се отразяват зле не само на съня ви, но и на цялото ви тяло.

 кръвна захар, диабет, високи вина на кръвната захар,

1.      Спортувайте поне по 30 минути на ден 5 пъти седмично. Движението е благодат за много от функциите на организма и сънят е една от тях. Леката умора от спорта ще настрои тялото ви за пълноценна почивка през нощта. За­това в името на съня, жизненоважен за здравето ви, се придържайте към ре­жим за физическа активност. Само избягвайте упражненията няколко часа преди лягане.
2.      Отпуснете се три часа преди лягане. Така ще понижите възбудата на орга­низма. Три часа преди да загасите лампата прекратете енергичните движения. Един час преди да си легнете се занимавайте с тиха дейност, която ви успо­коява – може да е топла вана, леко разтягане, медитация, молитва, слушане на приятна музика или четене. Двадесет минути преди да сте в леглото приглуше­те осветлението. Когато дойде време да се скриете под завивката, клепачите ви вече сами ще се затварят.
3.      Редовно проверявайте нивата на кръвната захар. Много от диабетиците мерят кръвната си захар два или три пъти годишно при контролни прегледи, но не го правят сами в останалото време, което не е добра идея. Високите или ниски нива на кръвната захар се отразяват на съня. Ако не се чувствате напъл­но отпочинали на сутринта, правете редовни измервания сами, за да стабили­зирате кръвната си захар между визитите при личния си лекар.
4.      Проверявайте кръвната си захар през нощта. За една седмица настройте алармата за 3 часа сутринта и проверявайте кръвната си захар всеки път. Ако нивата са в нормата редовно, всичко е наред. Ако кръвната ви захар е под 4,2 ммол/л при среднощната проверка, хапнете нещо малко. Дръжте бисквити от трици в чекмеджето на нощното си шкафче, както и бутилка с вода набли­зо, за да ги преглътнете. Ако засечете продължително ниски нива в този час, поговорете с лекаря си за възможността да промените вечерната доза инсулин или закуската, която хапвате преди лягане (ако го правите).
5.      Унасяйте се в пълна тъмнина. Пуснете завесите или щорите, така че да бло­кират всякаква възможна светлина. Още по-добре, купете си завеси, чийто де­сен е специално предназначен да спира светлината. Освен това се погрижете да няма електронни уреди в спалнята като телевизор, будилник или нощна лам­па, които да ви разсейват.
6.      Дръжте фенерче на нощното си шкафче. Когато се събудите през нощта, за да отидете до тоалетната, не искате да разсъните партньора си, нали? А в тъмното може да се нараните. Лъчът от фенера, насочен към пода в краката ще ви заведе без произшествия до банята и обратно.

 

Революционен имплант заменя инжекциите с инсулин при диабет

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *