ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕФЕСТАД / EFESTAD

Съдържа деслоратадин, изомалт, нишесте, микрокристална целулоза, магнезиезиев оксид, хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат, поливинил алкохол, оцветители

efestadПредназначение

ЕФЕСТАД е продукт с противоалергично действие. Той облекчава характерната симптоматика при състояния на непоносимост, без да причинява сънливост. Прилага се при обострени пристъпи на свръхчувствителност – например към домашен прах, при сенна хрема и други алергични реакции. Приемът на ЕФЕСТАД позволява да се овладеят неприятните състояния, свързани с дразнене в носната кухина, кихане и кашлица, запушен нос, отоци и хрема. Прилага се и при кожни реакции – сърбеж и обриви.

Как се приема

ЕФЕСТАД се приема по индивидуален план, чиято продължителност зависи от характера на здравословния проблем и се определя от лекар. Обичайната практика е да се взема една таблетка дневно – гълта се цяла, с вода. Приемът на този медикамент повлиява проблема положително в течение на целия ден. Неутрализираната симптоматика позволява нормализиране на емоциите и съня, което е важно за стабилизиране на общото състояние.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с ЕФЕСТАД може да причини главоболие, отпадналост и пресъхване на устата. По-често тези прояви са характерни за началото на лечението и имат преходен характер.

В отделни случаи продуктът може да влоши първичните симптоми на свръхчувствителност, като усили прояви като сърбеж и обриви. Смущения от рода на хрипове, трудно дишане, отоци – говорят за тежки алергични реакции и прилагането на медикамента трябва да се прекрати с лекарска консултация.

Има информация, че продуктът може да повлияе на сърдечната дейност и да доведе до сърцебиене, ускоряване на сърдечната дейност. Съобщавано е за отклонения във функционирането на стомашно-чревния тракт: болки, гадене и повръщане, диария. Други възможни нежелани ефекти са световъртеж, безсъние или сънливост, халюцинации и мускулни болки. Описани са събития с гърчове. При кръвна картина се установяват отклонения, характерни за влошена чернодробна дейност.

Ако прецените, че тези проблеми са свързани с приема на ЕФЕСТАД, направете консултация с терапевта си за друг тип лечение на основния проблем. По-сериозните прояви от рода на тежък задух или гърч изискват незабавна лекарска намеса.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕФЕСТАД не е подходящ за вас, ако имате непоносимост към някой от компонентите му.

Продуктът не се използва за лечение на деца под 12 години.

Не прилагайте това лекарство при бременни или кърмачки.

Пациенти със заболявания на бъбреците или черния дроб не следва да бъдат лекувани с ЕФЕСТАД.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия с други лекарствени продукти.

______

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *