ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ПРАЗОЛПАН / PRAZOLPAN

Съдържа пантопразол, динатриев фосфат, манитол, микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, магнезиев стеарат, хипромелоза, натриев нишестен гликолат, оцветители.

prazolpan-20-mgПредназначение

Приемът на ПРАЗОЛПАН съдейства за регулиране/намаляване на киселините, отделяни в стомаха. По този начин се овладяват симптомите, свързани с гастро-езофагеалния рефлукс: връщане на киселини в хранопровода, болезнено преглъщане.

Как се приема

ПРАЗОЛПАН се приема по лекарско предписание. Дозировката се определя в зависимост от тежестта на проблема, възрастта и здравословното състояние на пациента. Така например потребители с чернодробни отклонения не могат да вземат по-голяма доза от 20 мг дневно.

Ако не са препоръчани други схеми, продуктът се приема веднъж дневно – един час преди хранене, с вода. Не дъвчете и не стривайте таблетката!

Ако почувствате облекчение след няколко дни, не спирайте приема самоволно. Един лечебен курс продължава от 2 до 4 седмици.

Повишената киселинност на стомашните сокове може да се контролира чрез поддържаща терапия с ПРАЗОЛПАН в дозировка една таблетка от 20 мг дневно. Продължителността на тази терапия е по лекарска преценка.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини преходни състояния в лека форма – сърбеж, обриви, главоболие. Ако те не са трайни и не се задълбочават, терапията може да продължи.

ПРАЗОЛПАН води в отделни случаи до алергични реакции, които могат да доведат до някои здравословни проблеми. Познати са тежки кожни обриви с поява на мехури, разраняване и кървене, влошаване на общото състояние. Съобщавано е за промяна във функционирането на черния дроб и бъбреците.

Има данни, че лечението с ПРАЗОЛПАН причинява главоболие, болки в корема и мускулите, отоци, загуба на ориентация и халюцинации. При клинични изследвания се установяват промени в кръвната картина – понижен брой тромбоцити и левкоцити. Това е свидетелство за риск от кървене и инфекции.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този продукт не е подходящ за пациенти с непоносимост към някой от компонентите заради опасност от тежки алергични реакции.

Не вземайте ПРАЗОЛПАН, ако имате чернодробно заболяване.

Ако имате язва на стомаха или 12-топръстника или сте в риск от стомашно-чревни кръвоизливи, не бива да се лекувате с този медикамент.

Лечението с ПРАЗОЛПАН при пациенти на възраст над 65 години е допустимо по преценка на специалист, който ще предвиди възможните рискове и ползи.

ПРАЗОЛПАН не се препоръчва за деца на възраст под 12 години.

За препоръчване е медикаментът да не се прилага при бременни и кърмачки.

Ако ПРАЗОЛПАН причинява замайване и загуба на ориентация, пациентът не трябва да шофира.

Взаимодействие с други медикаменти

ПРАЗОЛПАН не може да се приема паралелно с някои групи лекарства поради опасност от усилване на страничните ефекти или обезсилване на лечебните въздействия. Медикаментът не се комбинира с някои препарати за лечение на определени онкологични заболявания, гъбични инфекции, при ХИВ-позитивни пациенти, при потребители на терапия за съсирване на кръвта.

Усреднена цена в аптеките – 4.80 лв за опаковка от 14 таблетки по 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *