ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

АЛЕГРА / ALLEGRA

Съдържа фексофенадинов хидрохлорид, микрокристална целулоза, царевично нишесте, кроскарамелоза натрий, магнезиев стеарат, помощни вещества, оцветители.

alegraПредназначение

АЛЕГРА е антихистаминов препарат, подходящ за възрастни и деца над 12 години за овладяване симптоматиката на сенната хрема. Взема се при сезонно обостряне на алергията, като повлиява сълзене и зачервяване на очите, запушен нос, сърбеж, хрема и кашлица.

Как се приема

Приемът на това лекарствено средство трябва да бъде препоръчан от лекар. Той определя дневната доза и продължителността на лечението; не превишавайте предписаната от терапевта доза!

Стандартният прием на АЛЕГРА предвижда една таблетка от 120 мг дневно преди хранене. Не стривайте и не дъвчете таблетката! Вземете я с чаша вода!

Не се препоръчва вземане на двойна доза, ако сте пропуснали пореден прием.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този продукт може да причини реакции на непоносимост – сърбеж, обриви, отоци по лицето, езика и устните. Тези реакции могат да бъдат тежки и да предизвикат затруднено дишане, задух. Ако това се случи, незабавно потърсете лекарска помощ.

В някои случаи антихистаминовият препарат е причина за главоболие, замайване и сънливост. Възможно е да чувствате постоянна умора или гадене. Ако тези състояния се повтарят, ако не са преходни в началото на лечението и неприятната симптоматика се усложни, непременно се консултирайте с терапевта си за дозировката и евентуално за смяна на медикамента.

Има данни за влошаване качеството на съня – безсъние или кошмари; промяна на сърдечния ритъм с усещане на тревога; стомашно разстройство, нервност. Това налага на всяка цена да обсъдите проблемите със специалист. Не спирайте лечението и не променяйте дозировката самоволно!

Кога НЕ БИВА да се приема

АЛЕГРА не е вашето лекарство, ако имате непоносимост към някоя от съставките му.

Продуктът не се прилага при лечението на бременни или кърмачки.

Деца на възраст под 12 години и хора в старческа възраст не бива да вземат АЛЕГРА.

АЛЕГРА не е подходящо средство за лечение на пациенти с чернодробни или бъбречни заболявания, както и с проблеми на сърдечно-съдовата система.

Ако приемът на АЛЕГРА ви причинява главоболие, замайване и сънливост, по-добре е да не шофирате докато трае лечението ви с този продукт.

Взаимодействие с други медикаменти

Консултирайте с вашия личен лекар възможния паралелен прием на АЛЕГРА с други медикаменти, които сте вземали наскоро или продължавате да вземате. Съчетаването им по неподходящ начин може да отслаби лечебния ефект, както и да провокира усилване на страничните ефекти.

Специалистът може да препоръча вариант, в който медикаментите се приемат по различно време и така се осигурява безопасен интервал от време за последователното им въздействие. Така например препарати, съдържащи алуминий и магнезий не могат да се вземат едновременно с АЛЕГРА. Пауза от два часа между приема им обаче създава безопасни условия за комбиниране.

_

Усреднена цена в аптеките – 8.80 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *