Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРОНХОТОН / BRONCHOTON

Съдържа ефедринов хидрохлорид, глауцинов хидробромид, босилков масло, лимонена киселина монохидрат, захароза, полисорбат, етанол, пречистена вода.

bronПредназначение

БРОНХОТОН е продукт с антисептично действие, което повлиява положително симптоматиката при кашлица. Постига разширяване на бронхите, чрез което се подобрява дишането. Едната активна съставка – ефедрин, намалява отока на лигавиците; втората – глауцин, потиска центъра на кашлицата както кодеина.

Продуктът е подходящ при лечение на бронхити, бронхиална астма, коклюш, кашлица при простудни заболявания.

Как се приема

Този лекарствен продукт се отпуска без рецепта, но е добре приемът му да бъде консултиран с личния лекар.

Стандартната дозировка е три пъти по една супена лъжица дневно за възрастни. Деца над три години приемат три пъти по една чаена лъжичка, деца над 10 години – три пъти по две чаени лъжички.

Деца на възраст от 3 до 6 години трябва да бъдат наблюдавани стриктно при лечение с този сироп. Поради възможен ефект на възбуждане да не им се дава в късните вечерни часове!

ВНИМАНИЕ! Превишаването на дозировката не е безопасно! Възможно е самоволно увеличеното количество сироп да ви причини главоболие, замайване или повръщане! При подобно събитие непременно се консултирайте с лекар!

Възможни нежелани ефекти

БРОНХОТОН е продукт с широко приложение, който при спазване на препоръчаните дози не би следвало да причинява негативни странични ефекти. Ако все пак приемът му бъде последван от необичайни усещания, незабавно потърсете лекар!

В редки случаи лечението с БРОНХОТОН влияе върху сърдечната дейност и може да причини сърцебиене, както и повишаване на артериалното налягане.

Предозирането най-често причинява безпокойство и безсъние, учестено дишане, упорито състояние на тревожност.

Не е изключено сиропът да повлияе върху апетита, да забави чревната перисталтика или да доведе до болки в коремната област, гадене, повръщане.

Един от страничните ефекти от лечението с БРОНХОТОН е разширяването на зениците и замъгляване на зрителните възприятия.

У деца понякога този сироп за кашлица причинява вялост, сънливост.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този лекарствен продукт не е подходящ за деца на възраст под три години, бременни и кърмачки.

БРОНХОТОН не се прилага при пациенти с хипертония, аритмии и сърдечна недостатъчност; не е добър за потребители с глаукома, заболяване на простатата, щитовидната жлеза, черния дроб, при епилептици и хора с мозъчни увреждания.

Приложението му при пациенти с алкохолизъм е опасно!

БРОНХОТОН не трябва да бъде приеман от спортисти, както и от хора с алергия към някоя от съставките.

Приемът на сиропа може да влоши способността ви да се ориентирате в ситуацията, което да повлияе на безопасността при шофиране.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на БРОНХОТОН с някои групи медикаменти може да усили страничните ефекти или да отслаби действието им. Лекуващият трябва да е информиран от вас дали сте на някаква терапия за друг здравословен проблем.

Комбинирането на този продукт с инсулин или лекарства за диабетици намалява ефекта от действието им.

Сиропът не може да се приема паралелно с антидепресанти, някои противовъзпалителни, при предстояща интервенция с приложение на анестетици.

Не е желателно да се комбинира с елементи от терапия при хронични заболявания на сърцето, черния дроб или панкреаса, щитовидната жлеза и простатата.

Усреднена цена в аптеките – 1.20 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *