Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Датски учени създадоха шлем, избавящ ни от депресията

Учени от Дания изпробваха футуристичен шлем, който показва удивителни резултати в лечението на депресията

Доста странният на вид шлем работи, като подава слаби електрически импулси в мозъка и така активира зоната, свързани с депресията, разкрива Daily Mail. При последните клинични изпитания 2/3 от доброволците заявяват, че симптомите на депресията отшумяват след използване на шлема, споделя изследователят Малкълм Брабант за Би Би Си. Повечето пациенти отбелязват позитивна промяна в настроението непосредствено през първата седмица.

Това е новият шлем, който ще ни избави от депресията
Това е новият шлем, който ще ни избави от депресията

Професор Стен Дисинг от Университета на Копенхаген разкрива пред британската медия биологичните процеси, чрез които учените постигат удивителен лечебен ефект. Електрическите импулси активират капилярите, които образуват нови кръвоносни съдове вътре в мозъка. Този външно стимулиран процес наподобява естествените регенеративни механизми на човешкото тяло. Като резултат, освен депресията, изчезва и чувството за тревожност. Самата процедура, за разлика от други електротерапии, не причинява дискомфорт, тъй като пациентите изобщо не усещат електрическия ток. Единственият страничен ефект се проявява в лекото гадене, но то изчезва моментално след сваляне на шлема. Лечението е подобно на изключително спорната електроконвулсивна терапия (ЕКТ), но професорът пояснява за ВВС, че електрическите импулси, прилагани чрез шлема са изключително слаби и практически неосезаеми..

До момента шлемът е тестван експериментално от 65 доброволци – пациенти от Дания и Нова Зеландия с диагноза депресия. Терапията съвсем спокойно може да бъде провеждана в домашни условия. 34 от пациентите са прилагали по един 30-минутен сеанс дневно. При останалата група лечението е било двукратно по един час. Най-добри са показателите при всекидневната терапия, при която подобрението е до 73%. Учените смятат да усъвършенстват методиката и шлема, който освен депресията, вероятно ще може да лекува успешно и различни посттравматични състояния.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *