Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДОРЕТА / DORETA

Съдържа трамадолов хидрохлорид и парацетамол, царевично нишесте, натриев нишестен гликолат, микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол, оцветители.

DORETA_75mg_650mg_30tab_pack_SIПредназначение

ДОРЕТА е композиция от два аналгетика – трамадол и парацетамол. Обикновено се прилага в случаи, когато силна болка не се повлиява от други подобни медикаменти. Приемът на този медикамент е по лекарска препоръка.

Как се приема

Дозировката и продължителността на приема се определят индивидуално в зависимост от характера на здравословния проблем и състоянието на пациента.

Стандартната доза е две таблетки дневно, поети с много вода. По лекарска преценка дозата може да бъде увеличена, но не бива да надхвърля осем таблетки за денонощие. Между два последователни приема се прави пауза, не по-кратка от 6 часа.
Таблетките се поглъщат цели, не бива да се дъвчат или стриват.

Препоръчително е приемът на този медикамент да бъде ограничен; не е подходящ за продължително лечение.

Възможни нежелани ефекти

Пациенти без хронични заболявания се повлияват добре от ДОРЕТА, като е възможно в началото на лечебния курс да се получат преходни състояния на замайване, сънливост или гадене.

В отделни случаи се касае за по-сериозни симптоми, които налагат консултация с терапевт. Става дума за повръщане, разстройство на храносмилането – диария или запек, болки в стомаха, главоболие, симптоми на тревожност и разстройство на съня. Степента на тези ефекти може да се усили и да се достигне до хипертонични пристъпи, депресия, кошмари и халюцинации, недостиг на въздух и трудности при преглъщането, обилно потене и горещи вълни, треперене, поява на кръв в изпражненията. Това е сигурен знак, че медикаментът трябва незабавно да се спре и да се потърси помощ.

Има данни за влошаване на слуховите и зрителните възприятия, световъртеж в силна степен и загуба на съзнание, загуба на ориентация.

По-продължителният прием на медикамента може да причини промени в кръвната картина, свидетелстващи за нарушени чернодробни функции.

Ако свързвате необичайни симптоми с приема на лекарството, без отлагане се консултирайте с лекуващия за промяна на дозировката или терапията.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДОРЕТА следва да се избягва от пациенти, които знаят за непоносимост към активните или някоя от другите съставки на лекарството.

Медикаментът не бива да бъде препоръчван на пациенти с увреждания на черния дроб, бъбреците или с хронични заболявания на сърдечно-съдовата система.

Пациенти на възраст над 75 години могат да бъдат лекувани с ДОРЕТА по преценка на лекуващия и при минималната действаща дозировка.

Поради опасност да изпаднете в неадекватно състояние, при лечение с ДОРЕТА не следва да шофирате или да работите с тежки машини и опасни инструменти.

Бременни и кърмачки не могат да бъдат лекувани с този продукт. Не се прилага при лечение на деца.
Приемът на алкохол по време на лечението с ДОРЕТА може да се отрази зле на състоянието ви; избягвайте го!

Взаимодействия с други медикаменти

ДОРЕТА може да прояви по-силно негативните си странични ефекти при съвместяване с някои лекарства; същото се отнася и за тях. Медикаментът не може да се приема едновременно с антидепресанти, други обезболяващи с морфин или кодеин, продукти за лечение на епилепсия и антистатини.

Има риск при съчетаване с други групи медикаменти, но по лекарска преценка може да се разреши последователен прием (в случаи на минимален риск). Касае се за някои медикаменти за понижаване на кръвното налягане, сънотворни, успокоителни, антибактериални и противогъбични препарати, лекарства за разреждане на кръвта.

Усреднена цена в аптеките – 2.80 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *