Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНДАПЕН SR / INDAPEN SR

Съдържа индапамид, лактоза монохидрат, карбомер, хидроксипропил целулоза, магнезиев стеарат, силициев диоксид, талк, хипромелоза, оцветители.

indapen-sr-1-5mg-c-30-comprimidos~16728709Предназначение

Медикаментът се прилага в поддържащи програми за контрол върху високото кръвно налягане – действа диуретично.

Как се приема

Обичайната доза ИНДАПЕН SR е една таблетка от 1.5 мг дневно. Продуктът може да се приема независимо от храненията, но се препоръчва това да става сутрин, с чаша вода. Таблетките се гълтат цели, без стриване или сдъвкване.

Продължителността на приложението се преценява от лекуващия в зависимост от това как се понася медикаментът и каква е неговата ефективност.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ИНДАПЕН SR може да предизвика реакции на непоносимост – обриви, морави петна, задух. В по-редки случаи пациентът усеща главоболие и/или замайване, умора, гадене, пресъхване на устата.

Съобщавано е за отклонения във функцията на стомашно-чревния тракт и панкреаса. Има данни за проява на състояния като при грип, придружени със зачервяване и лющене на кожата. При клинични изследвания общото неразположение се потвърждава чрез промени в кръвната картина, които касаят нивата на червените кръвни телца и левкоцитите. Допустими са отклонения в нормалните стойности на кръвната захар, както и дисбаланс в нивата на натрия и калия.

Ако данните свидетелстват за нарушени функции на черния дроб и бъбреците, приемът на този диуретик трябва да се спре и да се направи лекарска консултация за по-нататъшното лечение. Не е изключено продължителният прием да увреди сериозно бъбреците до степен на остра бъбречна недостатъчност.

Кога НЕ БИВА да се приема

ИНДАПЕН SR не се прилага при лечение на бременни и кърмачки.

Продуктът не е подходящ в лечебни програми на пациенти със заболявания на черния дроб и бъбреците. Прилага се при възрастни пациенти при условие, че тези органи функционират нормално. Не е подходящ за деца и подрастващи.

Медикаментът може да причини влошаване на симптоматиката при някои групи заболявания, поради което не се препоръчва за приложение паралелно с основната терапия. Не вземайте ИНДАПЕН SR, ако имате диабет, подагра, сърдечна недостатъчност или чести събития с аритмия.

Медикаментът не се препоръчва при непоносимост към някоя от съставките.

Лекарството не се прилага, ако са установени ниски стойности на калий в кръвта.

Не е желателно шофиране в периодите на прием, тъй като ИНДАПЕН SR понижава артериалното налягане и е възможно да се получи замайване и загуба на ориентация.

Взаимодействие с други медикаменти

ИНДАПЕН SR може да си взаимодейства с други медикаменти, като увеличи риска от проява на странични ефекти, усили или отслаби действието им или самият той е неефективен. Лекуващият следва да прецени дали комбинирането му с други лекарства, които приемате, е безопасно.

Този медикамент не следва да се взема едновременно с литий, някои лекарства при психози, противовъзпалителни, за нарушен сърдечен ритъм. Има риск при съвместяване с медикаменти за диабетици, при трансплантирани на терапия за потискане на имунната защита, за лечение на мускулни спазми, ревматоиден артрит, антидепресанти и съдържащи йод или калций.

_

Усреднена цена в аптеките – 3.25 лв за опаковка от 30 таблетки х 1.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *