Лечебните ефекти на изумруда (смарагд)

В кристално изцеление, изумрудът повлиява енергийния поток през меридианите на тялото. 

Всички кристали стимулират чакра активността и електрическите нервни импулси, които активират хормоналните жлези и метаболизма на клетките, тъканите и органите. Електромагнитната честота на изумруда е най-ефективна при лечение на области на тялото, които имат подобна честота или енергийна структура. За лечение изумрудите могат да се носят като бижута или да се ползват, като се накиснат една нощ във вода. На другия ден тази вода се пие или се прилага на кожата..

Очи

Изумрудът е бил използван в продължение на векове за лечение на различни очни проблеми. Лечението с изумруд може да се съчетава с упражнения на очите, за да помогне за подобряване на зрението и против умората на очите. Той стимулира функцията на зрителния нерв, докато тонизира и отпуска мускулатурата на очите. Когато кристалите се поставят на засегнатото око и в устата, изумрудът може да лекува конюнктивит, който се проявява при инфекция в дихателните пътища. Нуждаещите се от лечение трябва да пият 250 мл вода, в която е поставен такъв камък на малки глътки през целия ден. С такава вода измивайте засегнатото око няколко пъти на ден. Това намалява възпалителните реакции на глаукомата, катаракта, замъглено зрение и лошо зрение.

Честотите

Практикуващите метафизично лечение използват изумрудите да балансират енергиите на сърдечната чакра. Смарагдите са известни с това, че повишават любовта в отношенията между мъжа и жената. Тези камъни също така укрепват приятелства и насърчават творчеството. Ако имате бижу – пръстен или обеци, гривна, колие с изумруд, то ще ви донесе мир и увереност, както и успех в бизнеса. Тези скъпоценни камъни споделят една и съща енергийна честота като очите, черния дроб, сърцето и бъбреците, както и неврологичната и кръвоносната системи.

Възстановяване

Изумрудът насърчава физическото възстановяване от много заболявания – регенериране след чернодробно заболяване, облекчава възпаления, предотвратява хроничен синузит, стабилизира имунната система, помага да се очисти организма от токсините и регулира обмяната на веществата. Носете смарагд за насърчаване на ясното мислене и за да намалите объркване, конфликти и чувство на несправедливост.

 

Интересни истории около кехлибара

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *