Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Един необичаен ефект на млякото

Ако почувствате, че губите сили, спомнете си за прясното мляко. Нови изследвания доказват, че тази напитка ободрява и съдейства да възстановите работоспособността си.

mllkСпоред учени аминокиселините, които влизат в състава на млечните протеини – както и на протеините изобщо – стимулират отлично изработването в мозъчния хипоталамус на хормона орексин. Орексинът се синтезира от специални клетки и стимулира бодрото състояние, като поддържа енергетичното равновесие на организма.

Активността на орексина не е свързана с обема на поетата храна, а с нейния състав, коментират от medikforum.ru. Такива качества като внимание, концентрация, способност за аналитично мислене се усилват при приема на белтъчна храна – за разлика от въглехидратната. Бодростта, която се постига с млякото, свидетелства не само за влиянието на белтъчните структури върху изработването на орексин. Усещането за бодрост се подкрепя от блокирането на захарното въздействие, което също се случва под влияние на аминокиселините.

Хубаво е да се знае, че употребата на мляко е полезна не само за възстановяване на работоспособността. Когато хипоталамусът е активиран да произвежда орексин, това косвено влияе върху качеството на съня – то се подобрява. Така успешно се преодоляват проблеми като безсънието и наднорменото тегло. Установено е, че недостигът на орексин винаги причинява влошено качество на съня.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *