Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РУВЕКСИН / RUVEXIN

Съдържа ацетилсалицилова киселина, калциев хидроген фосфат дихидрат, триацетин, хипромелоза, царевично нишесте, талк.

ruvexinПредназначение

РУВЕКСИН е лекарствен препарат, с чиято помощ се овладяват температурни състояния. Действа обезболяващо и противовъзпалително. Възпира образуването на кръвни съсиреци.

Този продукт е подходящ за облекчаване на главоболие и зъбобол от слаба до умерена степен, прилага се при мускулни проблеми и артрит. Овладяването на симптоматиката има временен характер, като при по-сериозни болестни процеси е необходимо да се приложи комбинирана терапия или друг медикамент.

РУВЕКСИН се препоръчва в програми за вторична профилактика при пациенти след прекаран инфаркт. Добър е при стенокардия и влошено мозъчно кръвоснабдяване.

Как се приема

РУВЕКСИН се приема по схема, индивидуално определена от лекар в зависимост от здравословното състояние на пациента.

Стандартното лечение предполага прием на 1-2 таблетки до 4 пъти дневно. Спазвайте интервал от 4 до 8 часа между отделните приеми! Максималната доза за едно денонощие не трябва да надхвърля 12 таблетки. При възрастни пациенти приемът се редуцира до 6 таблетки дневно.

Поддържаyата терапия с РУВЕКСИН след прекаран инфаркт или стенокардия е едно хапче на ден.

Таблетките се поглъщат по време на хранене или непосредствено след него, с вода. Не дъвчете и не стривайте хапчетата!

Обичайният срок на приложение за преходни състояния е от 3 до 5 дни. По-продължителната употреба изисква лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този медикамент може да причини кожни раздразнения или внезапни спазми при дишане поради реакции на непоносимост към някоя от съставките.

Възможно е лечението с РУВЕКСИН да предизвика промени в кръвната картина – вкл. анемия, ако медикаментът причинява кръвоизливи на стомашно-чревния тракт.

Сред негативните реакции са още шум и звънтене в ушите, прилошаване и гадене, повръщане, стомашни болки. При по-продължително лечение медикаментът въздейства върху здравето на бъбреците и нивото на червените кръвни телца.

Видими промени от рода на пожълтяване на кожата, необяснима слабост могат да бъдат резултат от лечението с РУВЕКСИН и налагат незабавна консултация с лекар.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не се препоръчва на бременни и кърмачки. Лечението с РУВЕКСИН в последните седмици на бременността може да провокира опасна загуба на кръв по време на раждането.

Не е подходящ за пациенти на възраст под 16 години, освен по лекарска преценка и под наблюдение.

Не вземайте този продукт, ако страдате от заболявания на стомашно-чревния тракт от рода на язва. Не се прилага при пациенти с бронхиална астма.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на РУВЕКСИН с някои медикаменти може да провокира усилване на въздействието или страничните ефекти, което е нежелателно и в някои случаи опасно. Медикаментът не бива да се приема паралелно с други противовъзпалителни средства, с антикоагуланти, с лекарства при диабет и епилепсия, диуретици, литий, бета блокери.

Не комбинирайте РУВЕКСИН с алкохол поради повишен риск от стомашни кръвоизливи.

Предупредете вашия лекар, ако сте на постоянна терапия за друго заболяване и се налага да вземате РУВЕКСИН. Специалистът може да предложи различна схема на приложение или замяна на някой от продуктите за по-безопасно съвместяване.

__

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 100 таблетки по 325 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *