ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕСМИА / ESMYA

Съдържа улипристалов ацетат, микрокристална целулоза, манитол, кроскармелоза натрий, талк, магнезиев стеарат.

esmyaПредназначение

ЕСМИА е произведен в Унгария продукт за лечение на доброкачествени тумори на матката (миоми).
Медикаментът редуцира неприятните и опасни симптоми на заболяването като обилно кървене и болки в областта на таза.

Прилага се при пациентки на възраст над 18 години и до началото на менопаузата. Подходящ за предоперативна подготовка, при която фиброзните образувания намаляват размера си, стабилизира се кръвната картина.

Препаратът разчита в действието си на промяна в активността на хормона прогестерон. Приложението му е ограничено до три месеца.

Как се приема

Този медикамент се прилага само след консултация и наблюдение от гинеколог. Приемът е по индивидуална схема, като минималната дневна доза е 5 мг. Хапчето се поглъща цяло, с течност, без връзка с храненето. Приемът на дневната доза е еднократен.

Лечението с ЕСМИА трябва да започне в първата седмица от цикъла. Не вземайте лекарството по-продължително от три месеца. Не променяйте самоволно дозировката.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да причини трайно спиране на цикъла, както и промени в матката (удебеляване на стените).

Възможно е приемът да бъде последван от главоболие и виене на свят, прилошаване; стомашни, мускулни и ставни болки; отоци, подуване, ранички по кожата и акне; горещи вълни. В редки случаи се достига до неконтролирано увеличение на теглото, прекомерно потене, замайване и отпадналост, негативни промени в храносмилането, проява на тревожност.

Съобщавано е за неконтролирано изпускане на урина, а при изследване се откриват промени в кръвната картина.

Всяко отклонение от нормалното състояние трябва да бъде обсъждано с лекуващия, за да се прецени ефективността и безопасността от използването на това лекарство.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се препоръчва на пациентки под 18 години.

Не се прилага при бременни и кърмачки. Това лекарство следва да се избягва, ако потенциалният потребител страда от злокачествено заболяване на матката, шийката на матката или яйчниците.

Не вземайте медикамента, ако наскоро сте приключили тримесечен курс на лечение с него!

ЕСМИА може да причини алергични реакции, ако имате непоносимост към някоя от съставките.

Продуктът е неприложим в случаите, когато се приемат орални противозачатъчни. Не е подходящ при пациентки с астма или увреждания на черния дроб и бъбреците.

Взаимодействие с други медикаменти

Този медикамент влиза в лекарствени взаимодействия с други медикаменти, което прави паралелното му приложение невъзможно. За да се избегне обезсилване или подчертана проява на странични ефекти, следвайте указанията на вашия терапевт за съвместяване или промяна на терапията.

ЕСМИА не се комбинира с някои лекарства за сърдечни заболявания като дигоксин, препарати за профилактика на мозъчен инсулт, за лечение на епилепсия, при терапия на ХИВ-позитивни, някои антибиотици за бактериални и гъбични инфекции, билкови препарати с жълт кантарион, антидепресанти, лекарства за контрол върху артериалното налягане.

Усреднена цена в аптеките – 302 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ЕСМИА / ESMYA

  1. Веселина Стоилова каза:

    Ефекта на Есмията,не е нищо,имах,вълни,нямах цикал,добре беше,след като ги изпих след 3 месеца си е пак същото кръвоизливи,малко е намалял възела .В чужина го изписват по каса,а в БГ 600 лева не е малко.Въпроса е че няма толкова ефект,след като имам пак тези жестоки кръвоизливи,явно си трябва ,кастрация и тогава ще се спася.Поне или го давайте на жените без пари по каса или не го изписвате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *