ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Шоколадът има полза за здравето, ако се консумира с мярка

Настръхва ви косата, когато някой каже, че изяжда по един шоколад на ден

черен шоколад

По-скоро ви умалява панталонът. И въпреки това много хора хапват шоколад ежедневно и не го смятат за лош навик. Донякъде имат право. Оказва се, че шоколадът има своите предимства за здравето. Най-вече обаче това важи за черния шоколад. Здравословните му свойства се дължат на високото съдържание на какао.

Дългогодишно изследване в Швеция доказва, че при жени, които консумират по два тъмни шоколада седмично, процентът на риска от сърдечносъдови заболявания е по-нисък. Друго проучване в Германия установява, че % шоколад дневно понижава кръвното налягане и намалява риска от инфаркт и инсулт с 39%. Това става благодарение на съдържащите се флавоноиди – те са антиоксидантни съединения, които повишават гъвкавостта на вените и артериите. В шоколада има пет пъти повече от тях в сравнение с ябълките например.

Шоколадът е полезен. За диетата – също!

Не вярвате, нали? Ами повярвайте. В университета на Копенхаген установиха, че черният шоколад е по-засищащ от другите видове, така че, ако не спазвате строга диета, по няколко парченца от него ще ви се отразят страхотно.

ВНИМАНИЕ Специалистите съветват да консумираме шоколад с над 70% съдържание на какао и не повече от 4 цели шоколада седмично.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *