Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РАМИПРИЛ ТЕВА / RAMIPRIL TEVA

Съдържа рамиприл, натриев хидрогенкарбонат, лактоза монохидрат, кроскармелоза натрий, нишесте, натриев стеарилфумарат.

ramipril-teva-10-mgПредназначение

Този лекарствен продукт е от групата на АСЕ-инхибиторите и се прилага при пациенти с хипертония и определени сърдечни заболявания. Медикаментът съдейства за разширяване на кръвоносните съдове, което дава възможност да се овладеят високите стойности на артериалното налягане.

Подходящ за поддържаща терапия след инфаркт и при сърдечна недостатъчност.

Как се приема

Приемът на РАМИПРИЛ ТЕВА се определя от лекуващия в зависимост от здравословния проблем и общото състояние на пациента.

Схемите и продължителността на приема са различни при профилактика срещу инфаркт, след прекаран инфаркт, за поддържане на нормално артериално налягане и предотвратяване на състояния на остра бъбречна недостатъчност.

Стартовата доза обикновено е от 1.25 до 2.5 мг еднократно, като се достига до по-високи стойности от порядъка на 10 мг дневно. Желателно е приемът да става по едно и също време. Вземайте таблетката с течност, без да я стривате или сдъвквате. Не променяйте дозировката самоволно!

Възможни нежелани ефекти

При непоносимост към активното вещество е възможно да се получат алергични реакции от типа на сърбежи, обриви, отоци на лицето и гърлото, трудно преглъщане и задух. Съобщавано е за влошаване на епителния статус и некрози при първоначални кожни заболявания. Този тип реакции налагат спиране на медикамента и незабавно консултиране с лекар.

В началната фаза от терапията с РАМИПРИЛ ТЕМА понякога се проявяват симптоми, свързани със сърдечната дейност: болки в областта на гръдната кост, ускорено сърцебиене, рязко спадане на артериалното налягане. Съпътстващи прояви могат да се окажат тежка, мъчителна кашлица, замайване и загуба на съзнание, болки в стомаха и подкожни кръвоизливи, болки в ставите и мускулите. Има информация за промени в кръвната картина; приемът на лекарството може да повлияе на функциите на бъбреците и черния дроб. В редки случаи се провокират депресивни състояния, влошено зрение и слух, загуба на ориентация.

Кога НЕ БИВА да се приема

РАМИПРИЛ ТЕВА не се прилага в лечебните програми за деца и подрастващи.

Този медикамент не е подходящ за лечение на бременни и кърмачки.

Не предприемайте лечение с РАМИПРИЛ ТЕВА, ако имате чернодробно или бъбречно заболяване. Медикаментът е изключен в случаите на непоносимост към някоя от съставките.

Не вземайте РАМИПРИЛ ТЕВА, ако имате тежко сърдечно или съдово заболяване, ако ви предстои лечение срещу алергия или интервенция с анестезия.

Ако се лекувате с този продукт, не шофирайте, избягвайте работа с тежки машини поради вероятност от странични ефекти със загуба на ориентация, замайване или влошено зрение и/или слух.

Взаимодействие с други медикаменти

Възможните лекарствени взаимодействия правят невъзможен паралелния прием на този медикамент с болкоуспокояващи и противовъзпалителни от групата на аспирин и ибупрофен.

Медикаментът не се комбинира с поддържащи програми при рак, химиотерапия и трансплантирани в ранна следоперативна фаза.

Паралелният прием с лекарства за диабетици, литий, диуретици може да предизвика нежелани симптоми. Предупредете вашия терапевт за всяко лекарство, което вземате или сте приемали доскоро, за да се избегнат опасните съчетания.

_

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за опаковка от 30 таблетки по 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *