Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Терапия с цветове

Тази терапия е била използвана в продължение на векове за лечение на редица физически и умствени здравословни проблеми.

Нарича се хромотерапия и се основава на принципа, че специфични цветове са активатори или инхибитори на физиологични, биологични и биохимични процеси в мозъка, като синтеза на хормони, например. Според BHIA организация, клон на медицинския сайт Healthcare Media International, цветовете могат да се използват за лечение на редица проблеми.

Как действа хромотерапията

Цветовете засягат нашето настроение и енергия и като такива могат да се използват за лечение в много аспекти на нашето здраве и живот. Терапията с цветове е форма на вибрационно изцеление. Цветовете влияят на хипофизата, което от своя страна се отразява на целия метаболизъм.

Потискане на апетита

Според Рийдърс Дайджест синият цвят потиска апетита, така че ако мястото ви за хранене е в преобладаващо синьо, това ще помогне да отслабнете. Сини плочки, синя покривка или дори боядисване на стените в кухнята са полезни в тази насока.

Цветовете в червената група, от друга страна, увеличават апетита, така че те са най-добре да се ползват при хора с повишен метаболизъм и такива с липса на апетит.

Според ColorMatters.com, синьото не е често срещан цвят в природата, така че вашето тяло автоматично реагира срещу всяки синя храна. Ако ви се готви, опитайте да използвате синя безвредна боя за храната. Например разтворете синя боя за яйца и можете да добавите към ориза, макароните или хляба. По-нормално би било да сложите синя покривка на масата.

Учените казват

Според проучване, публикувано от Oxford University Press, използването на цветове за лечение на тялото и ума изглежда да е ефективно. Но няма научни доказателства и задълбочени проучвания, които категорично да доказват ефектите на терапията с цветове. Защото изцеление чрез цветове не използва никакви осезаеми елементи, като билки, например, изследователите смятат, че е трудно да се докаже какво работи и какво не.

 

Как цветовете променят настроението?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *