ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИМИСТА назал спрей / DYMISTA nasal spray

Съдържа азеластинов хидрохлорид, флутиказонов пропионат, глицерол, динатриев едетат, микрокристална целулоза, кармелоза натрий, фенилетилов алкохол, вода.

dimistaПредназначение

Антихистаминов продукт под форма на назален спрей. Предназначен за облекчаване мъчителните симптоми при алергичен ринит. “Отпушва” носа, намалява кихането и сърбежа, отделянето на секрети и пр. Действа противовъзпалително в случаи на сенна хрема и при свръхчувствителност към домашни животни, плесени, домашен прах и акари.

Как се приема

Този продукт в аерозолна форма се използва единствено като назално средство. Впръсквайте по веднъж във всяка ноздра, като същевременно запушвате другата. Не накланяйте глава назад! Процедурата се повтаря 1-2 пъти дневно.

Може да се използва продължително; ако след едноседмична употреба не почувствате облекчение, направете консултация за възможна смяна на лекарството.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на ДИМИСТА може да причини главоболие, пресъхване на лигавиците в носоглътката и усещане на горчив вкус. Понякога се получава кървене от носа, парене, раздразване на гърлото.

По-рядко се съобщава за замайване и усещане на умора и сънливост, обриви и разраняване на кожата около носа, зачервяване на очите и сълзене, спазъм при дишането.

Ако използването на назалния спрей провокира алергични реакции от рода на отоци по лицето и гърлото или затруднено дишане и преглъщане, прилагането му трябва да се прекрати. Незабавно се консултирайте с лекар, ако намирате състоянието си за обезпокоително.

Кога НЕ БИВА да се приема

Продуктът не е подходящ за лечението на деца на възраст под 12 години.
Направете специална консултация, ако кърмите или сте бременна – вашият лекар следва да прецени дали медикаментът е подходящ за вас.

Продуктът не е добър за пациенти, които наскоро са понесли хирургична интервенция в областта на носоглътката. Не използвайте ДИМИСТА, ако в момента имате инфекция в проблемната зона. Назалният спрей не трябва да се използва от потребители с туберкулоза, глаукома или катаракта, с тежко чернодробно заболяване или проблеми на надбъбречните жлези.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете вашия терапевт, ако сте на лечение с препарати за ХИВ-позитивни. ДИМИСТА спрей е несъвместим с лекарствени продукти, прилагани при гъбични инфекции.

__

Усреднена цена в аптеките – 49 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *