Срещу Синдрома на дразнимото черво ще се бори ново „интелигентно хапче“

Новото „интелигентно хапче“ ще е предназначено да облекчи Синдрома на дразнимото черво на много хора

Учени създадоха нов вид хапче, което е по-различно от останалите с неговите функции. То е предназначено да облекчава Синдрома на дразнимото черво (IBS) и ще помага на хиляди страдащи от него по света.

Новото „интелигентно хапче“ ще изпълнява функцията на събиране на данни по пътя си из храносмилателната система. След поглъщането му то ще следи и излъчва към външно устройство с монитор, с каква скорост се придвижва храната, данни за температура, киселинност и налягане вътре в органите. Събраните данни ще се излъчат към устройство с монитор, което се носи от пациента на кръста. Всяко „хапче” ще функционира за няколко дни само.

ново хапче-синдром на дразнимото черво
Срещу Синдрома на дразнимото черво ще се бори ново „интелигентно хапче“

Специалистите се надяват да получат много повече и по-точни данни от „хапчето”, отколкото от досегашните наблюдения на вътрешните органи на храносмилането. Това ще помогне за лечение на Синдрома на дразнимото черво (IBS) и не само на него, но и на други здравословни храносмилателни проблеми. За първи път „хапчето” е изпробвано в болницата на принцеса Грейс, която се намира в централната част на Лондон. Лекарите в нея станаха първите изпробвали го върху пациент. Другите устройства използвани досега само снимаха вътрешността на червата и стомаха и имат своето приложение за подобни изследвания, но новото „интелигентно хапче“ може да прави оценка и анализ на събраната информация. Затова то е наречено SmartPill.

Д-р Антъни Хобсън, физиолог, изказа мнението си, че се надяват с този начин на наблюдение и диагностициране на храносмилателните органи да успеят да помогнат на много хора страдащи от Синдрома на дразнимото черво (IBS) и други подобни здравословни проблеми да намерят облекчение от болките си и по-добро качество на живот, като се назначи подходящо лечение според събраните данни.

Г-жа Елизабет Линч е първият пациент, върху която е изпробвано иновативното „интелигентно хапче“ SmartPill в частната болница на принцеса Грейс. Тя е страдала от подуване и болки в стомаха. Капсулата сега може да се справи с различни проблеми и да установят точната причина за болестното й състояние, нещо което не са могли да направят другите съвременни средства за диагностика.

SmartPill струва 1750 английски лири, които е трябвало да заплати болницата за неговото прилагане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *