ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново лечение на грипа чрез протеин в човешкото тяло

Един обикновен протеин в човешкото тяло ще може да се бори с грипа, показва ново изследване на шотландски учени

Един протеин намиращ се естествено в човешкото тяло е възможно да създаде съвсем нов начин на лечение на често срещания грип. Това са установили екип от учени от Шотландия, които са провели изследване и са установили действието му, като част от имунната система.

грип лечение
Ново лечение на грипа чрез протеин в човешкото тяло

Протеинът е от групата на пептидите, които извършват защитно действие на организма при инфекции. Когато се появи възпаление или инфекции те увеличават броя си. В научните изследвания на шотландските учени се установи, че някои от тях притежават мощна активност срещу вирусите на грипа влезнали в тялото. След като са разкрили това действие на някои протеини от пептидите, учените са решили, че за да създадат нов метод на лечение на грипа е достатъчно да променят този протеин. Това според тях може да открие нов по-ефикасен и безвреден за здравето начин на лечение.

Д-р Доналд Дейвидсън и д-р Питър Барлоу са двамата автори на изследването от шотландския университет в столицата Единбург. Техните последни серии от проучвания са били направени заедно с учени от САЩ. Д-р Барлоу каза, че изследването им е потвърдило мощното антивирусно свойство на пептидите, които се борят срещу микробите. От изследването е станало ясно, че има възможност да се създаде механизъм за увеличаване на нивата на тези протеини, когато се появят в организма грипни вируси.

По време на тестовете в лабораторни условия с опитни мишки се установи, че при включването на един от пептидите, който се бори срещу микробите и има защитно действие срещу грип LL-37, белите дробове на опитните животинки са били с по-добра защита от другите, на които не им е добавен този протеин и не са били лекувани с него, пише hospita.bg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *