Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как лесно да отстраним лейкопласт?

Понякога махането на лейкопласта е най-болезнената част от нараняването.

На всеки се случва, особено ако често пребивавате сред природата, да се нарани по невнимание. Необходимо е поставянето на превръзка с лейкопласт върху рана, тъй като това предотвратява инфектирането й.  Колкото повече време лейкопластът остава върху кожата, толкова по-трудно се премахва, особено ако е върху окосмена част. Затова преди да го залепите – обезкосмете площта около раната.

–      За да го отстраните по-лесно – първо накиснете във вода мястото, на което е залепен, като поставите върху него добре напоена гъба. При положение, че раната е прясна – например от предния ден, трябва да внимавате да не я замърсите с водата. Затова е добре да използвате стерилен физиологичен разтвор от аптеката, за да мокрите. Медицинските сестри използват спирт, защото с него става по-бързо. В домашни условия също можете да го направите, но се заредете от аптеката с необходимите материали – спирт, риванол, кислородна вода, физиологичен разтвор и бебешко олио.

–      След това сложете бебешко олио по ръбовете на лепенката и го втрийте в кожата и превръзката, за да се отпусне лепилото. Продължете тази процедура, докато лейкопластът започне да се плъзга върху кожата.

–      Внимателно издърпайте лейкопласта и ако е залепнал върху косми – дърпайте по посока на растежа на косъма. При положение, че усетите болка – продължете да нанасяте бебешко олио и да дърпате полека. Това понякога може да отнеме време, ако превръзката е голяма или е била на едно място за по-дълъг период от време.

Подсушете кожата си с хавлиена кърпа, след като отстраните всички остатъци от лепилото и нанесете със стерилен тампон риванол. Превръзката трябва да се постави наново, докато раната започне да прави зарастваща коричка и няма опасност от инфектиране.

 

Грижа за кожата в 5 хитри съвета

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *