Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПРОБИТОР НОРМАЦИД / PROBITOR NORMACID

Съдържа омепразил, микрокристална целулоза, лактоза, кроскармелоза натрий, повидон, полисорбат 80, хипромелозен фталат, дибутилсебакат, талк.

probitorПредназначение

Този продукт е предназначен да редуцира и регулира количеството на стомашните киселини. Приложението му съдейства за овладяване на мъчителната рефлукс-симптоматика (връщане на киселини от стомаха в хранопровода, парене). Обикновено тези състояния се овладяват чрез приема на ПРОБИТОР НОРМАЦИД до два-три дни.

Как се приема

Обичайната дневна доза от този продукт е 20 милиграма, приемани наведнъж сутрин. Възможно е капсулите да се вземат на гладно или по време на хранене. Гълтат се цели, но ако това е трудно се допуска разтварянето им в половин чаша вода или сок с лека киселина (ябълка).

До 2-3 дни от началото на приема е нормално да се почувства облекчение. За траен резултат се препоръчва прием в продължение на две седмици. Ако няма положителна промяна, спрете приема и направете консултация с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ПРОБИТОР НОРМАЦИД може да предизвика симптоми на непоносимост – обриви, отоци на лицето и гърлото, кръвоизливи от очите и носа, задух и припадъци. И при най-слаби алергични реакции следва да спрете приема и да се консултирате с терапевта си.

Има данни за негативни ефекти, последващи приема на този продукт – главоболие, световъртеж, нарушения на съня, коремни болки с гадене и повръщане. Инцидентно е възможно да настъпят промени в кръвната картина и да се проявят отклонения във функциите на черния дроб. Рядко се достига до ставни и мускулни болки, влошаване на зрението, косопад и бъбречни проблеми. Допуска се, че приемът на ПРОБИТОР е причина за единични провокации на тревожност или агресивно поведение.

Кога НЕ БИВА да се приема

Не вземайте този продукт, ако сте алергични към основната или някоя от допълнителните съставки.
ПРОБИТОР НОРМАЦИД не се прилага при лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки са в повишен риск при прием на продукта и по принцип той не се счита добър в подобни случаи. По преценка на лекуващия обаче краткосрочен прием е допустим при осигурено постоянно наблюдение.

ПРОБИТОР следва да се избягва при пациенти с чернодробни увреждания, склонност към вътрешни кръвоизливи или след претърпени хирургични интервенции на стомашно-чревния тракт.
Не вземайте тези капсули, ако имате подлежащи на консервативно лечение други заболявания на стомашно-чревния тракт.

Взаимодействие с други медикаменти

ПРОБИТОР НОРМАЦИД влиза в лекарствени взаимодействия с редица медикаменти, поради което не е желателно да го вземате без лекарска консултация. Ако сте на постоянна терапия заради друг здравословен проблем, на всяка цена информирайте лекуващия!

Не се допуска комбинирането на ПРОБИТОР с лекарства, предотвратяващи образуването на тромби; както и с медикаменти за гъбични инфекции, сърдечни страдания, за лечение на епилепсия и туберкулоза.
Продуктът не може да се приема паралелно със специфичните медикаменти за трансплантирани пациенти и ХИВ-позитивни пациенти.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 7 капсули х 20 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *