Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Профилактиката при рак на дебелото черво се осъществява с пектин и добрите въглехидрати

За профилактика при този вид рак на дебелото черво помагат тези хранителни вещества, които го изчистват от натрупаните отпадъци.

Пектинът и добрите въглехидрати осъществяват прочистването на дебелото черво и с това извършват профилактика срещу рак в него. Целулозата и пектинът са вещества присъстващи в храните, които съдържат въглехидрати. Целулозата се състои от захари влизащи в строежа на обвивките на растителните клетки, такива вещества се наричат полизахариди. Пектинът е естествен високомолекулен полимер.

Тези две съставки в растителните храни дразнят нервните окончания на дебелото черво и така предизвикват движение на застоялите отпадни продукти там и помагат да се изхвърлят. Ако храните са бедни на плодове, зеленчуци и зърнени продукти, дефекацията се осъществява трудно и дори липсва с дни наред. Това е главната причина за появата на рака на дебелото черво. Застоят на изпражненията в червата води до появата на всякакви болести в това число и на рак.

Профилактиката при рак на дебелото черво
Профилактиката при рак на дебелото черво се осъществява с пектин и добрите въглехидрати

Научните изследвания доказват, че целулозата и пектинът в червата се свързват с холестерола и го изхвърлят. Това е важно за профилактиката и лечението на атеросклерозата. Тези вещества помагат и за засищане на стомаха от глада, помагат и срещу затлъстяване с очистителните си функции.

Пектинът извършва очистителна дейност по естествен начин, защото има свойството да поглъща водата и представлява желатиноподобна материя. При консумация на сурови зеленчуци и плодове той почиства устната кухина и червата, също и тежките метали ги изхвърля навън. При отравяния с олово, стронций, молибден и други той е неотменим помощник за профилактика и за отстраняването им.

Целулоза и пектин съдържат плодовете, зеленчуците, бобовите храни, пълнозърнестите като триците, овесените ядки, кафявия нерафиниран ориз, ечемикът, ръжта, пълнозърнестият хляб.

Дневните нужди на организма от баластни вещества е около 20-30 грама. Най-много те се съдържат в свареното жито, на 100 г жито – 40-50 г баластни вещества, ръжения хляб има 6-8 г, пшеничния пълнозърнест – 6-7 г, малините – 4-8 г, фъстъците – 9-11 г.

Прекаляването с целулоза и пектин може да доведе до обезводняване и до недостиг на калций, желязо и цинк.

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *