Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари се борят две седмици за живота на Павлин от Мездра

Майка му Искра Василева е благодарна на лекарите за грижите, с които спасиха живота на сина й Павлин

На 15 март Павлин Петров е тръгнал заедно с приятел да кара велосипед. По не внимание поглежда на страни и се блъска в бетонен стълб на улицата. След като пострада тежко от удара, при който си е наранил черния дроб като дръжката на велосипеда му се забива в него и си е ударил главата, той е бил откарам първо в болницата в Мездра, оттам във Враца и след това в София, където най-накрая бе опериран успешно от екип хирурзи от чернодробната хирургия и професор Никола Владов във Военномедицинска академия.

лекари Павлин
Майка му Искра Василева е благодарна на лекарите за грижите, с които спасиха живота на сина й Павлин

Прави впечатление, че при падането от велосипеда на улицата, никой не му помага и не се притичва на помощ. Само неговото приятелче се обажда по телефона на майка му и тя вика бърза помощ. Три болници е обиколил с майка си, в които лекарите са се борили за живота му. От раната в дроба се получават кръвоизливи. Закарват го първо от болницата в Мездра във Враца, където започват да оперират разкъсания черен дроб. През нощта след операцията отново получава кръвоизлив и го откарват в София, където в „Пирогов’ го приемат за втора операция. След нея детето все още не се е оправило и викат за консултация професор Никола Владов в „Пирогов”, където той вижда, че има проблем с двата разреза от първите 2 операции и им казва, че ще се наложи трета. На 4 април той с неговият екип извършват сложна животоспасяваща операция като изрязват половината черен дроб на детето. За съжаление не е имало възможност без изрязването му да бъде спасен животът на Павлин, който е на 8 години.

Сега момчето е в много добро състояние и интересното е, че дете на тази възраст успява да се възстанови след 3 операции и изрязване на половината му дроб, споделя професорът. Той допълни, че оперираният черен дроб ще се възстанови след 3 седмици.

Майка му Искра Василева е безкрайно благодарна на професор Никола Владов и лекарите за операциите и грижите, с които спасиха живота на сина й.

 

 

 

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *