БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Български хирурзи премахнаха тумор от бъбрек по нов уникален метод

С безкръвен метод бе премахнат тумор на пациент в болница „Токуда” само чрез няколко дупки

Една успешна операция по безкръвен метод премахна тумор на 73-годишен българин. Операцията е извършена в урологично отделение на болница „Токуда”. Операцията е лапароскопска и е извършена от завеждащия отделението доктор Калоян Давидов и неговия колега от Гърция – доц. Евангелос Лиатцикос. Размерът на тумора е бил 10 сантиметра.

Тумор в бъбрека
Лекари успяха да премахнат тумор в бъбрека

Хирургичната интервенция е била с разрез на малки дупки в случая 4 на брой, послужили за вкарване на апаратурата за извършване на лечението. По този начин тя е напълно безкръвна и щадяща органите на пациента. Лапароскопията  е метод при който се извършва оглед на коремната кухина и се прави хирургична интервенция, ако се наложи. Терминът лапароскопия е с гръцки произход и означава „оглед на органите в коремната кухина”.

Операциите с този нов за нас метод не са често явление, а в други страни по света са прилагани отдавна.

Оперираният 73-годишен пациент е бил добре и на следващия ден след операцията е станал от леглото, можел е да ходи и си е отишъл. Изписан е в много добро състояние, пише в. „Труд”. Новият метод дава възможност за по-ясен оглед и представа на структурите на органите. Доц. Евангелос Лиатцикос е специалист, един от водещите в света по лапароскопска урология. В същата болница „Токуда” преди години е била извършена с негово участие операция по безкръвния метод на пациент с карцином на простатата. Тя също е била успешна и пациентът е бил изписан също в много добро състояние.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *