ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ново изобретение помага да се приемат лекарства без болка

Често изпитваме страх от изписаните лекарства и инжекциите, но за това ще ни помогне едно ново изобретение

Проблемът с безболезненото приемане на лекарства вече е решен с ново изобретение. Отдавна се работеше по въпроса за приемане на лекарствата без болка и по начина по който те са изписани от лекаря. Досега можеше да се ползват пластири, които се поставяха върху кожата, но те не можеха да подобрят жизненото състояние на пациента както е с приема на медикаментите.

Учени от Южна Корея решиха проблема със създаването на ново изобретение целящо безболезнения прием на лекарства. Те са го публикували в издание на Nature Nanotechnology, в което са описали своята кожна (дермална) лепенка. Тя е предназначена да даде не само дозата лекарство необходимо за болния, но и добре регулира приема му.

лекарства
Лекарствата

Лепенката е съставена от наноматериали и се поставя върху кожата на пациента. Тя е правоъгълна и действието й се основава на активиране на частици силициев двуокис, които следят състоянието на човека въз основа на топлинното му излъчване и мускулната активност. Въз основа на това наночастиците на силициевия диоксид отделят лекарството в човека, като се активират от топлината на кожата.

При болестта на Паркинсон например то се активира след започване на треперене на ръцете на болния. Тогава се отделя лекарство от новата нано лепенка.

Засега това се извършва чрез свързване с устройство. Пред учените стои голямо предизвикателство да успеят да го активират и безжично. Ако се постигне това, лекарствата ще могат от разстояние да бъдат отпускани и да се контролира пациентът с неговото заболяване.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *