Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Поредната измислица, че натрият в солта повишава кръвното налягане е разбита!

Нашият организъм използва натрий освен за усвояване на хранителните вещества и за нормалния баланс на водата и минералите, а също така и за да държи под контрол мускулните спазми и да изпраща нервни импулси.

Тялото ни се нуждае от натрий непрекъснато, за да съществуваме и спазването на указанието „не яжте сол” може да се окаже смъртоносно за вас. Вие можете да не употребявате прекомерни количества натрий, но не трябва да лишавате тялото си от него.

Първо, защото като се храните с безсолни ястия, освен че са безвкусни, това не помага да свалите кръвното си налягане, нито пък пази сърцето ви. Вече има много изследвания и доказателства, че липсата на натрий в организма ви може да засили вероятността да се разболеете.

Цели 8 години са правени изследвания на голяма група хора в Белгия и не са открити каквито и да било зависимости между нивата на кръвното налягане и наличието на натрий в организма.

The Douglass Report пише съвсем убедително в статията си „ Low-salt diet is deadly”, че няма изобщо, ама никаква връзка между яденето на сол и повишаване на кръвното ви налягане.

Безсолната диета не е спасила живота на никой, но е разрушила много добри ястия! Въпреки многото публикации и доказателства за това, още не спира повтарянето като „мантра”  – „хора, намалете яденето на сол”, така че да направите храната си съвсем безвкусна.

Всякакви опити да се намерят доказателство, че солта е вредна ни довеждат до някакви нелепи компютърни програми, които оперират с предположението, че солта е вредна и дават данни, че намаляването на приема й ще спаси живота на хиляди. Такива компютърни проучвания са боклук и няма как да се ползват за доказателства.

Единственият начин да прекалите с яденето на много сол е, като се храните с отвратителни преработени храни, заведения за бързо хранене, дюнери и други боклуци. Но такава храна е вредна въобще за здравето не само поради наличието на много сол в нея.

Пригответе си прясна храна и можете да използвате сол, колкото ви се иска, за да удовлетворите желанието и вкуса си. Това ще спаси не само здравето, но и живота ви!

 

 

Най-лошите диети, които трябва да се избягват!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *