Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Люцерната лекува дори рак!

Това е най-вече поради наличието на аминокиселината канаванин в растението. 

Още от 6-ти век люцерната (Medicago Sativa) е била използвана от китайците за лечение на камъни в бъбреците, стомашно-чревни заболявания и подуване на корема. Първоначално, в света на традиционната китайска медицина често се използват листата за лечение на заболявания, свързани с храносмилателния тракт. Люцерната се смята, че е много полезна за намаляване на симптомите на артрит.

От люцерната обикновено се консумират листата и стеблата. Могат да бъдат пресни или сушени. Хранителни добавки се предлагат във вид  на  таблетки, прах  или чай. В Съединените щати и Австралия, младите пресни листа от люцерна се смесват в салата. В Китай се използва като билково лекарство или като подправка за супа или друга гозба.

1. Холестерол

Люцерната е полезна за контрол на холестерола в кръвта чрез премахване на лошия холестерол от тялото. Тя играе много очевидна роля в намаляването на риска от сърдечно-съдови заболявания.

2. Преодоляване на храносмилателни проблеми

Тя е ефективна при премахване на храносмилателни проблеми, които включват гадене, стомашни язви, гастрити и лошо храносмилане. Освен това също може да помогне за подобряване на апетита. Ако страдате от храносмилателни заболявания като дивертикулит или хроничен запек, кълновете от люцерна могат да помогнат за облекчаване на някои от симптомите.

3. Премахване на токсините от тялото

Люцерната е известна, че притежава свойства за детоксификация. Това само означава, че при редовна консумация на растението, ще отървете тялото си от токсини.

4. Ще ви отърве от алкохолна зависимост

Изправени ли сте пред проблем с алкохолната зависимост или пристрастяване към наркотици? Растението люцерна е това, което ви трябва. То може да помогне на лица, страдащи от пристрастеност към алкохол или наркотици да се справят с проблема.

5. Намалява симптомите на менопаузата

При жените люцерната помага за неутрализиране признаците и симптомите на менопаузата.

6. Високо съдържание на витамин К

Люцерната съдържа витамин К, което помага на човек, който страда от бавно съсирване на кръвта и намалява кървенето при обилна менструация.

7. За облекчаване на астма

От незапомнени времена люцерната е била използвана за предоставяне на помощ на хора, страдащи от астма и други респираторни заболявания. Присъстващият хлорофил в нея помага против болестта.

8. Предотвратяване на рак

Това е най-вече поради наличието на аминокиселината канаванин в растението. Тя има доказана способност да свързва канцерогените в дебелото черво.

9. Диуретични свойства

Растението е диуретик и това помага да се подпомогне предотвратяването на бъбречни заболявания и задържането на вода. Люцерната е благословена със свойства, които помагат за предотвратяване на появата на „инфекция на пикочните пътища“.

10. За лечение на анемия

Люцерната е известна, че е изключително полезна при лечението на анемия.

 

6 рецепти за супер здравословни шейкове!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Люцерната лекува дори рак!

  1. Василка Кръстева каза:

    Люцерната помага и при диабет!Взема се 1-2с.л. и се вари в 750мл вода-само да възври-престоява 15мин.и се прецежда.Слага се в шише в хладилника.Пие се по 50мл.сутрин,обед и вечер на гладно,като 30мин. след това трябва да се нахраниш.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *