Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои витамини са източник на младост?

Не можем да набавим всички витамини от плодовете и зеленчуците. Затова на помощ идват хранителните добавки

 

витамини

Витамин К

Намалява нивото на особени вещества, които се възприемат от имунитета като сигнал за стареене. Както доказва изследване на д-р Леели Бауман от Института по медицинска козметика в Маями, употребата на крем с вит. К в продължение на 4 месеца води до намаление и дори до изчезване на тъмните кръгове под очите.

Източник на младост: Вит. К подпомага свиването на капилярите около очите и разбива сгъстяванията в кръвта, причина за тъмните кръгове. Нужното количество се изчислява по следния начин: за 1 кг тегло -1 мг вит. К. Ако човек тежи 60 кг, трябва да си осигури 60 мг. Това е лесно да се постигне с балансирано хранене. 5. Витамини ВЗ (ниацин).

Отговаря за производството на серамиди и мастни киселини, които са двата ключови компонента за външната защитна бариера на кожата. Вит. ВЗ е най-добрият вариант, ако кожата на лицето ви е прекалено суха или чувствителна, казва д-р Леели Бауман. И доказва с експеримент как с козметиката с този витамин тенът се изравнява и се подобрява тонуса на кожата.

Източник на младост: Действа и като ексфолиант, отлющва мъртвите клетки и така подпомага регенерацията. За ефективно действие на ниацина е необходим мед в организма, дефицитът на който пречи на процеса на преработка на витамина.

Витамин В9 (фолиева киселина)

Фолиевата киселина заедно с вит. В6 и В12 оказва същото въздействие на организма като антиоксидантите и гарантира здрав цвят на кожата. Изследвания доказват, че фолиевата киселина и креатинът спират процесите на стареене и влияят на изработването на колаген. Учените твърдят, че този дует увеличава активността на гените на колагена и концентрацията му.

Източник на младост: В научния институт на водеща марка козметика изяснили, че кремове със съдържание на фолиева киселина се борят ефективно с проявите на фотостареене на кожата. Четири седмици след използването им, бръчките пачи крак се изглаждат чувствително, общото състояние на кожата се възстановява с 34 %. Освен това тези средства са и бариера срещу ултравиолетовите лъчи.

Витамин В12

В интервю за „Дейли мейл“ Мадона признава, че остана в тази фантастична форма толкова години с помощта на инжекции с вит. В12. Но лекарите препоръчват да не следваме примера й, защото това е нова мода и дълготрайното действие на витамина не е достатъчно изследвано. Препоръчват да получаваме необходимото количество с храната и да използваме козметика с вит. В12.

Източник на младост: Витаминът отговаря за еластичността на кожата, стимулира производството на колаген и еластан. Стабилността на водоразтворими витамини като тези от група В намалява с намаляване на концентрацията им, казва дерматологът д-р Джон Стайбек от Мауо Clinic. За да се запазят в козметиката, производителите използват стабилизатори като сулфит, метабисулфит и тиосулфат. Така че ги търсете на етикета на продуктите, за да сте сигурни, че кожата ви ще получи вит. В12, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *