Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

12 начина да избегнем преяждането

Съвети за това как да не преяждате – много, но тези 12 накуп ще ви свършат истинска работа

 

preiajdane

1 Купете си посуда с по-малък размер – чинии, тенджери, купи 3а салата, тави.
2 Старайте се да приготвяте такова количество храна, което, разделено на порции, да съответства на броя на хората, които ще я консумират. Допълнителният плюс е, че винаги ще ядете прясно сготвени продукти.
3 Ако не сте на конкретна диета, хапвайте калоричните ястия преди обяд.
4 Внимавайте с междинните похапвания между основните хранения. Заменете чипса и шоколада със сухи и пресни плодове – ако само за няколко дни си наложите тази тактика, скоро няма да имате никаква нужда от junk food.
5 Когато приготвяте храна, не я опитвайте твърде често. Веднъж е достатъчно, за да установите как е на сол и подправки.
6 Не се хранете „за компания“ – този навик е особено вреден за фигурата. Яжте, когато действително изпитвате глад, а не когато ви е замирисало на нещо вкусно.
7 Не се поддавайте на провокации заради „учтивост“. Не е нужно да изядете максимално количество от всичко, което е сготвила домакинята. Ако блюдата са много, просто ги опитайте – това ще е достатъчно, за да се нахраните.
8 Ако сте поканили гости, предупредете ги да не носят торти, баници и други калорични ястия.
9 Не яжте през нощта. Според диетолозите последното ви хранене за деня трябва да е 2-3 часа преди лягане.
10 Не правете от храната „съучастник“. Не е задължително филмът да върви с пуканки, а пиенето на кафе с приятелка – с торта. Разделяйте храната от удоволствието.
11 Не купувайте полуфабрикати. Наденички, колбаси, замразена пица, чипс-ликвидирайте запасите си от тях и никога не ги възстановявайте. Когато не са ви на една ръка разстояние, е много лесно да не прекалявате.
12 Ако причината за преяждането ви са реални психологически проблеми – депресия, апатия, невроза – обърнете се към специалист! Когато постигнете душевна хармония, ще установите, че има далеч по-приятни удоволствия от хамбургер и порция пържени картофи, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *