ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДЕАНКСИТ / DEANXIT

Съдържа флупентиксол, мелитрацен, лактоза монохидрат, картофено нишесте, желатин, талк, магнезиев стеарат, захароза

deanxitПредназначение

ДЕАНКСИТ се препоръчва за облекчаване на психосоматични състояния, изразяващи се в потиснатост и апатия. Медикаментът се прилага при лечението на депресии и тревожни разстройства.

Как се приема

Масово прилаганата лечебна доза е две таблетки, една сутрин и една на обяд. По преценка на лекуващия сутрешният прием може да бъде увеличен на две таблетки. При поддържаща терапия и пациенти на възраст над 65 години е достатъчна една таблетка дневно.

Не увеличавайте самоволно дозировката! Максималният прием за денонощие е четири таблетки.

Възможни нежелани ефекти

Счита се, че страничните ефекти от приложението на ДЕАНКСИТ (ако се проявят такива) не са опасни и са въпрос на адаптация. Възможни са разстройства на съня, замаяност, възбуда и тремор, сухота в устата, констипация. По-рядко са наблюдавани случаи с идеи за самонараняване, самоубийство. Съобщавано е за венозни тромбоемболии и хепатит.
Ако тези или други отклонения от обичайното ви състояние се усилват или стават трайни, потърсете лекарска консултация.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДЕАНКСИТ не бива да бъде препоръчван на пациенти, които са алергични към някоя от съставките на медикамента. Да не се приема от хора, които наскоро са прекарали инфаркт, приемали са барбитурати, опиати или алкохол във високи дози. Не е подходящ за пациенти с нарушения на сърдечния ритъм.

Не комбинирайте ДЕАНКСИТ с други лекарства за депресия. Медикаментът не се прилага в случаи на тежка депресия, при свръхвъзбудими и свръхактивни пациенти.

Непременно предупредете специалиста, който ви препоръчва ДЕАНКСИТ, ако имате здравословни проблеми с черния дроб, диабет, припадъци – необходима е компетентна преценка за начина, по който ще протече лечението на депресията ви, с оглед на тези обстоятелства.

Бременни и майки с малки деца на естествено хранене е препоръчително да не приемат този медикамент.
ДЕАНКСИТ не се прилага за лечение на деца, а при потребители над 65 години се използва съобразно здравословното състояние на пациента и под контрол. Това лекарство може да причини замайване или влошаване на зрението, затова преценете дали сте в състояние да шофирате след приема му.

Взаимодействие с други медикаменти

Предупредете лекуващия, който ви е препоръчал ДЕАНКСИТ, ако приемате или скоро сте приемали други антидепресанти, литий, лекарства за хипертония, за епилепсия, за болестта на Паркинсон. Внимавайте, ако инцидентно сте вземали медикаменти срещу настинка или за лечение на стомашно-чревни заболявания.
Приемът на ДЕАНКСИТ следва да бъде съобщен, ако ви предстои операция или стоматологична манипулация с упойка.

Едновременният прием на ДЕАНКСИТ с някои медикаменти може да усили негативните странични ефекти. Възможно е да се възприеме замяна на определени лекарства с други или корекция в дозировките, по преценка на лекаря.

_______

Усреднена цена в аптеките – 14.70

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *