Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Главоболие

Повечето хора от време на време са измъчвани от главоболие, някои силно страдат от него, а други дори редовно ги боли главата.

Главоболи­ето не е болест, а само предупредителен сигнал. Глава може да ни заболи по всяко време на деня. Болката може да бъде с различна сила, от „леко стягане на главата“ до непоносими пронизващи болки. Те могат да се съчетаят със зрителни смущения и други оплаквания.

Причини

Наред с множество органични причини главоболие може да породи преди всичко психическото напрежение.

От противоречиви чувства, които „отчаяно“ трябва да държим под контрол или от вътреш­ния конфликт между собствените жизнени же­лания и незадоволяващите житейски ситуации може „главата ни да се пръска“ – например агре­сия и ярост срещу най-близките ни подчинени или началници, които не можем да си позволим да изразим. Тези „забранени“ импулси от ярост и гняв в крайна сметка се насочват навътре сре­щу собствената ни персона. Това напрежение се изразява в продължително главоболие.

Най-вече жените не могат да отговарят на по­веденческия модел, който обществото очаква от тях: спокойни, любезни, уравновесени, хар­монични. В тази връзка предимно жените са из­мъчвани от главоболие. Предписаните на тях болкоуспокоителни таблетки са с една трета повече отколкото на мъжете.

Сдържаните емоции често са основа за разви­тие на главоболие. Допълнително възбуждащ фактори могат да бъдат: претоварване, злоу­потреба с алкохол и цигари, въздействие вредни вещества, свръхчувствителност към определени храни, лош въздух, напрягане на мускулатурата на тила и на гръбначния стълб,  общи заболявания.

Възможни последици и усложнения»

Посягането към болкоуспокояващи таблеткш може да има сериозни последици. От една страна, се потиска предупредителния сигнал болка, с което може би се изпуска шансът да започне ранното лечение на някое сериозно заболяване- От друга страна, честото приемане на болкоуспо­кояващи лекарства крие опасността да се развие зависимост от тях и те могат трайно да увредят черния дроб и бъбреците. Да „преглъщате“ главоболието с таблетки означава още да игнорираме стремежа на организма най-сетне да възстанови равновесието между напрегнатост и отпускане.

Профилактика

Всичко, което е подчинено на стремежа да жи­веем в съзвучие със себе си и своето обкръже­ние, предпазва от главоболие. Също така верен помощник в днешно време е магнитната лента за глава BIOMAGNETIC POWER.

Нужда от лекарска помощ

Когато главоболието редовно се повтаря или е продължително. Лекарят следва да изясни дали, болките в главата се причиняват от органични заболявания.

Когато, въпреки отрицателното заключение, болките продължават, целесъобразна консулта­ция могат да предложат специализираните учреждения.

Самолечение

–      разходката на чист въздух и топлата баня мо­гат да имат отпускащо въздействие

–      полегнете си, изключете всички външни из­точници на шум, отпуснете се вътрешно

–      изучаването и прилагането на техники за отпускане може да се окаже от полза

–      масажи

–      слагайте студени или горещи компреси на челото и тила, разтривайте болезнените места с кубчета лед

–      силно разтривайте двете ушни миди; с палеца и показалеца притискайте основата на носа в очните ъгли

–      студени бани на ръцете и краката

–      изчетквайте косата във всички посоки

–      черно кафе, евентуално с лимон, за тези, чий­то стомах може да го понесе.

Лечение

Ефикасното лечение трябва да започне от при­чините за главоболието, дори когато не са от­крити органични причини за страданието. За тази цел човек трябва най-напред да анализира самия себе си, своите вътрешни напрежения, конфликтите в отношенията си и проблемите на работното място.

Възможно е обаче да се нуждаете временно и от професионална помощ.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *