Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасните килограми на ранната бременност

Канадски учени обявиха, че трупането на килограми в ранна бременност може да се отрази на здравето на бъдещото дете.

bremУчените били изумени от безхаберието на бъдещите майки по този въпрос, описват от medikforum.ru. Не една и две млади жени започват да се тъпчат прекалено обилно, следвайки максимата, че хранят двама души. Те са убедени, че ще имат проблеми с килограмите след раждането, но че натрупването им е едва ли не нещо задължително. Как това състояние ще се отрази на плода, като че ли не ги вълнува.

На тези бъдещи майки трябва да се обясни как да се хранят и каква да бъде физическата им активност, единодушни са специалистите. Тревогите им са мотивирани от резултатите на реални изследвания, в които били включени 172 бременни. Впоследствие се оказало, че децата на рязко напълнелите мами имат проблеми с наднорменото тегло.
Сред наблюдаваните жени 52% натрупали твърде много килограми през бременността. Негативно отражение върху здравето на децата обаче имало само в случаите, когато това се случвало в първите месеци. Наднормено едри бебета се раждали само в такива случаи и според лекарите тези деца почти стопроцентово ще станат възрастни хора с метаболитни нарушения.

Контролът върху теглото на бременната не е от суета, а в името на здравето, коментират специалистите. Пълноценно хранене съвсем не означава преяждане, а здравословен режим с разумен прием на всичко необходимо за майчиния и детския организъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *