ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Броят на зъбите показва колко ще живеем

Количеството на собствените постоянни зъби показва склонност към някои заболявания. От това могат да се направят прогнози дали даден човек има шансове за дълголетие.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВръзката между здравите зъби и общото здраве се проследява не за първи път, коментират от medikforum.ru. Доказано е например, че зъбните бактерии могат да причинят инфаркт, а баналното двукратно миене на зъбите всеки ден и редовните профилактични прегледи при стоматолога са в състояние да продължат живота поне с 10 години.

Сега шведски учени съобщават за свое изследване, според чиито изводи броят на здравите постоянни зъби може да свидетелства за вероятността от смърт от исхемична болест на сърцето. Броят на зъбите е свидетелство за това колко възпаления в устната кухина е понесъл един човек през живота си. Колкото по-често се е случвало това, толкова по-сигурно е развитието на исхемичната болест. Знае се, че подобни здравословни проблеми са рисков фактор за здравето на сърцето.

Учените са направили тези обобщения след 12-годишни наблюдения върху здравословното състояние на над 7 500 жени и мъже. Те са категорични, че колкото по-малко са собствените зъби, толкова по-висок е рискът от смъртоносен инфаркт. Така например хората, които имат 10 и по-малко зъба умират седем пъти по-често от инфаркт в сравнение с онези, чиито зъби са 25. При това сравненията се правят за хора от един и същи пол и на еднаква възраст.

В други изследвания вече са изказвани твърдения, че загубата на зъби увеличава риска от онкологични заболявания.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *