ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛАРОКСИН SR / LAROXIN SR

Съдържа венлафаксин, захароза, етил целулоза, хипромелоза, талк, дибутилсебакат, олеинова киселина, силициев диоксид, желатин, стабилизатори, оцветители.

laroksin-sr-75-mgПредназначение

Медикаментът е антидепресант, прилаган за лечението на тревожни състояния и депресии. ЛАРОКСИН SR съдейства за повишаване нивата на серотонин и норадреналин в мозъка, с което се преодоляват болестните прояви.

Как се приема

ЛАРОКСИН SR се препоръчва в дози и с продължителност на приема, които зависят от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента. Твърдите капсули трябва да се приемат по време на хранене цели, с чаша вода, по възможност в едно и също време. Не отваряйте, не дъвчете, не разтваряйте медикамента в течност!
Практиката е лечението на тревожно състояние или депресия да започне с дневна доза от 75 мг дневно, като е възможно при определени условия тя да достигне 375 мг. Прагът на максималния прием не е еднакъв при различните заболявания, така например при разстройствата (генерализирано тревожно, социално тревожно) той е 225 мг дневно.
Схемата на прием следва да бъде определена и контролирана от лекар. Не спирайте самоволно вземането на лекарството поради субективното усещане, че сте се излекували!

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този депресант първоначално може да усили болестните симптоми, заради които го вземате. Ако ги намирате за трудно поносими или ако продължават доста време, на всяка цена се консултирайте с лекаря си.
ЛАРОКСИН SR може да предизвика пресъхване на устата, главоболие и замаяност, сънливост или превъзбуда, халюцинации. Съобщавано е за неконтролирана активност на мускулите, спазми, мисли за нараняване и самоубийство, агресивност.

Често срещан ефект е промяната в артериалното налягане – повишаване или понижаване, сърцебиене, прилошаване до припадъци. ЛАРОКСИН SR понякога причинява задух и кашлица, белодробни усложнения. Приемът се отразява на дейността на стомашно-чревния тракт: гадене, повръщане, болки, вътрешни кръвоизливи. Възможно е да се наблюдават промени в кръвната картина, отклонения в дейността на бъбреците и черния дроб.

Обичайното предупреждение за отказ от медикамента в случаи на непоносимост към някоя от съставките: ако то бъде пренебрегнато, е възможно да почувствате характерните алергични реакции – сърбеж, обриви, задушаване и оток на лицето и езика.

При всички случаи съобщавайте на ангажирания терапевт за необичайни състояния, които по ваше мнение са свърза с приема на лекарството.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е подходящ за вас, ако имате алергия към някоя от съставките му. Не вземайте ЛАРОКСИН SR, ако вече приемате друг медикамент за депресия или ако сте на медикаменти за Паркинсон.

Това лекарство ви е противопоказно, ако имате високо артериално налягане, контролирано чрез медикаменти. Възможни са тежки странични реакции при прием в случай че страдате от глаукома, сърдечно заболяване, склонни сте към гърчове, имате диабет, холестеринът ви е трайно над нормата. В посочените случаи може да бъде търсен вариант на въздействие върху депресивното състояние, като се постига оптимално съвместяване на двата типа лечение.

Трябва да се избягва приложението на медикамента при подрастващи на възраст под 18 години.

Бременни и кърмачки не следва да приемат медикамента поради риск от въздействието му върху развитието на бъдещото или вече роденото дете.

Не шофирайте и не работете с машини, ако вземате описвания антидепресант, тъй като действията ви могат да се окажат застрашаващи живота поради неадекватност.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако приемате медикаменти за друго заболяване или ако сте лекувани наскоро, съобщете това на специалист, за да прецени възможната опасност от взаимното действие на лекарствата. Не е добра комбинацията на ЛАРОКСИН SR с други антидепресанти или лекарства, съдържащи литий; също медикаменти срещу мигрена, противогъбични препарати, продукти с жълт кантарион, аналгетици. Този медикамент е несъвместим с бета-блокера метопролол, приеман при високо артериално налягане.

По време на лечението с ЛАРОКСИН SR не трябва да се приема алкохол!

Усреднена цена в аптеките – 12.50 лв за опаковка от 30 капсули х 75 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “ЛАРОКСИН SR / LAROXIN SR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *